GP live från Way Out West - Var går gränsen mellan extremism och aktivism?

Vilka mekanismer driver en människa att begå extremistiska handlingar och ta till våld för sin övertygelse? Och var går skiljelinjen mellan aktivism och extremism? Maria Domellöf-Wik intervjuar GP:s Guldspadevinnare Michael Verdicchio och regissören Agnieszka Lukasiak på Way Ouy West.

ANNONS
|

Den svensk-polska regissören Agnieszka Lukasiak är på Way Out West med sin film "Could this be you?". Där möter vi djurrättsaktivisterna Alan och Bob, som båda är dömda till långa fängelsestraff. Filmen ställer frågan om vad som drivit dem att gå över en gräns och ta till våld för sin övertygelse.

GP:s Guldspadevinnare Michael Verdicchio har granskat djurrättsaktivisternas framfart i Sverige i en serie artiklar där han kunnat visa att militanta djurrättsaktivister mordhotar lantbrukare och deras barn och släktingar systematiskt.

Vad driver aktivisterna? Och var går skiljelinjen mellan aktivism och extremism?GP:s Maria Domellöf-Wik intervjuar Agnieszka Lukasiak och Michael Verdicchio i montern.

ANNONS

Live-published photos and videos via Shootitlive

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS