Här är GP kulturs livesändningar från filmfestivalen

Stellan Skarsgård, Cissi Wallin, Henrik Schyffert och Josefine Frida gästar GP kulturs livesändningar direkt från biografen Draken under filmfestivalens fyra första dagar,

ANNONS
|

Under fredagen går ridån upp för Göteborgs filmfestival, som sedan starten varit knuten till biografen Draken vid Järntorget. Där flyttar GP kultur in och sänder live under festivalens fyra första dagar. Kom dit och lyssna på plats, eller se samtalen live eller i efterhand på gp.se.

LÄS MER:Extinction Rebellion protesterade mot Volvo vid filmfestivalen

25/1 - Stellan Skarsgård

I år hyllar filmfestivalen Stellan Skarsgårds karriär med sitt hederspris, Nordic honorary award, som går till en inspirerande filmskapare vars verk förtjänar särskild uppmärksamhet. Skarsgård är en av filmvärldens giganter. Han har gjort otaliga prisade filmer genom sin karriär, och redan i år har han vunnit pris på Golden globes och Critics' choice awards för sin roll i tv-serien "Chernobyl".

ANNONS

Intervjuades av Maria Domellöf-Wik, lördag 25/1 kl. 14:00.

26/1 - Henrik Schyffert

"Spring Uje, spring" är komikern Henrik Schyfferts regidebut, och bygger på artisten Uje Brandelius självbiografiska berättelse om när han fick diagnosen Parkinsons sjukdom. Brandelius och hans familj spelar sig själva i filmen, som får premiär på Göteborgs filmfestival där den också tävlar om titeln som bästa nordiska film.

Intervjuades av Björn Werner, söndag 26/1 kl. 17.30

27/1 - Cissi Wallin

Medieprofilen Cissi Wallin åkte till Polen för att göra ett program om polska feministiska aktivister och deras situation i landet. Men när Fredrik Virtanen anmälde henne för förtal efter metoo, drog SVT in programmet. Nu har hon återvänt till Polen, tillsammans med ett team av nästan uteslutande kvinnor, för att färdigställa filmen "Bison-kvinnorna".

Intervjuades av Maria Domellöf-Wik, måndag 27/1 kl. 18:30

28/1 - Josefine Frida

Josefine Frida slog igenom som Noora i den hyllade norska tv-succén "Skam", som gjorde henne till en av landets mest populära skådespelare. Nu hon gör sin långfilmsdebut i filmen "Disco", där hon spelar en kristen världsmästare i discodans som får ett sammanbrott och börjar söka efter sig själv.

Intervjuades av Johanna Hagström, tisdag 28/1 kl. 18:00.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS