Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP Klubb guidar till veckans bästa fester

GP:s klubbskribent går på tap take over, slungas tillbaka i hiphopnostalgi och lyssnar på en röst som kan få en tegelsten att gråta i veckans fem bästa tips.

Torsdag 22/2

Alice Boman (+ Albert Af Ekenstam)

Oceanen

19-01, 20 år, inget inträde

Alice Boman sjunger så tegelstenar gråter, äger en melodikänsla som Benjamin Syrsa hade ätit upp sina damasker för. Den Malmöbaserade sångerskan, som har varit borta från offentlighetens ljus länge, kör äntligen några spelningar i vår. Ikväll på Oceanen. Få bortförklaringar, jag kan godta en vild form av påssjukan, är bra nog för att missa detta.

Alice Boman. Bild: Jesper Berg
Alice Boman. Bild: Jesper Berg

Fredag 23/2

Ms Anthrax @ Valand Friday

Valand

23–03, 20 år, 120 kr

Man måste sätta sin tillit till Axel Frändemark. Det är viktigt att tro. Ikväll arrangerar han fest och har bokat Miss Anthrax, som både kan ställas till kategorin ”kompetent DJ” samt påminner mig om läkemedlet Atarax. Skoj! Valand ska också ha blivit mer av en välslipad festapparat i och med Frändemarks inflytande. Välkommet, när man tänker tillbaka på den vantolkning av begreppet underhållning som bedrevs här innan.

Ekvatorsbaren

20–02, 20 år, inget inträde

Simmer Down

Simmer Down har ett ”schysst soundsystem” enligt arrangörerna, och får denna fredag besök av härliga Ekvatorsbaren. Gästspelar gör också nån kille som kallar sig Leo ”Leolyxxx” Hallin. Kan bli trångt, intimt och febrigt. I vilket fall som helst utlovas slösaktiga mängder baktakt.

*DJ Grandmaster Flash 2006. . Bild: HENNY RAY ABRAMS
*DJ Grandmaster Flash 2006. . Bild: HENNY RAY ABRAMS

Lördag 24/2

Grandmaster Flash

Trädgårn

19–23, 20 år, 295 kr

Denna lördag intar hiphop-pionjären Grandmaster Flash och hans entourage Trädgårn. Ett tillfälle att transportera sig tillbaka till tiden då rap bara var en obskyr liten skitgenre, långt ifrån den vita innerstadskillens hungriga kolonialblick.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.