Gourmetkorv lämnar Nordstan – Grundaren Malin Talcoth: ”för toppstyrt”

Kedjan Gourmetkorv som grundades i Göteborg 2008 lämnar nu Nordstan. Restaurangen var en av Gourmetkorvs första.
– Det är en del av vår strategi att undvika gallerior. Det är för toppstyrt, säger grundaren Malin Talcoth.

ANNONS
|

Gourmetkorv öppnade på Södra Larmgatan för tretton år sedan. Restaurangen blev snabbt populär och några år senare öppnade de ytterligare en enhet, nu i Nordstan. Sedan dess har kedjan fortsatt att växa och finns i dag även på Lindholmen och Bohusgatan.

För ett år sedan meddelade Gourmetkorv att de ska expandera sin franchiseverksamhet utanför Göteborgs gränser. De satte upp ett högt mål – 70 nya enheter inom tio år.

Strax därefter bröt coronapandemin ut i Sverige och expansionsplanerna fick skjutas på framtiden, även om två nya restauranger har öppnat i Trollhättan och en i Kungsbacka.

– Men vi skjuter fram våra planer med två år, säger Malin Talcoth.

ANNONS

LÄS MER:Fritt fram för uteserveringar i Göteborg

Gourmetkorvs strategi att undvika gallerior

Samtidigt som nya enheter öppnar utanför Göteborg stängs en av Gourmetkorvs tyngsta restauranger, den i Nordstan. Enligt Malin Talcoth har det delvis med coronapandemin att göra men framförallt vill de undvika att etablera sig i gallerior när de nu expanderar.

– Vi vill själva kunna bestämma om öppettider, uteserveringar, att ha solsida. Det är en del av vår strategi nu och då är det kanske inte så rimligt att vi i moderbolaget håller kvar i en enhet i en galleria.

LÄS MER:Nya restauranger i Göteborg 2020 – och några som väntar 2021

Närmast planerar Gourmetkorv att öppna nya ställen i Göteborg. Bland annat i områden där det både bor och arbetar många människor. Men de vill också ha en ny restaurang som ligger centralt för att ersätta det förlorade läget i Nordstan.

– Vi tittar på det nu jag och min bror. Det kan bli vid Lilla Bommen eller liknande. Vi får se, säger Malin Talcoth.

Gourmetkorv har redan lämnat Nordstan. I stället har Vietnamhaket flyttat in.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS