Nästa vecka släpper Gina Dirawi ny musik.
Nästa vecka släpper Gina Dirawi ny musik. Bild: Amir Nabizadeh/TT

Gina Dirawi släpper album

Den tidigare tv-stjärnan och humorbloggaren Gina Dirawi gör comeback i offentligheten. Nästa vecka släpper hon två nya låtar som hörs i den kommande Netflixserien ”Young royals”.

ANNONS
|

Tre gånger hann Gina Dirawi leda Melodifestivalen (2012, 2013, 2016) och var dessutom SVT:s Julvärd 2015 innan tv-profilen valde att dra sig undan från offentligheten. Det efter att hennes tillvaro skakats om i grunden.

30-åringen från Sundsvall (med rötter i Libanon) hade då kastats in i en vardag präglad av rasistiska mordhot, livvakter, avskildhet, posttraumatiskt stressyndrom och i slutändan Jane Magnussons uppmärksammade dokumentär ”Vad hände Gina Dirawi?”.

LÄS MER:Gina Dirawi tar makten över sin berättelse

Förra året dök hon upp igen med sin romandebut ”Paradiset ligger under mammas fötter” och nu, drygt ett år senare, arbetar hon för fullt på sitt debutalbum ”Meet me in Jannah” tillsammans med Björn Yttling (Peter Bjorn and John) och Freja Drakenberg,

ANNONS

Gina Dirawi hörs i kommande Netflixserien

Det första smakprovet därifrån är dubbelsingeln ”Sunday”/”Live and die” som släpps nästa vecka och som dessutom hörs i den kommande svenska Netflix-serien ”Young royals”.

LÄS MER:Gina Dirawi får Pingvinpriset

– ”Sunday” handlar om att prata mot en gud som inte hör en när man går under. Det var en av de första låtarna vi gjorde, som uppstod otroligt lätt faktiskt. ”Live and die” är en slags göra slut-låt med världen, ett avsked från någon som ändå vill lämna en sista gåva till den som villig att lyssna, säger Gina Dirawi i en kommentar.

För Gina Dirawi, som släppte ett par singlar redan för sex-sju år sedan, har musiken alltid funnits där. Men ett ofta fullspäckat schema och ständiga tv-uppdrag satte käppar i hjulet för en fortsatt musikkarriär. För ett år sedan bestämde hon sig dock för att ge musiken ännu en chans. På allvar den här gången.

Gina Dirawi släpper sitt debutalbum i vinter

Gina Dirawi kontaktade Björn Yttling som sammanförde henne med Freja Drakenberg och tillsammans har trion arbetat fram Dirawis debutalbum som kommer att släppas till vintern.

LÄS MER:Därför tvingades Gina Dirawi ha livvakt

– Från start hade jag en ganska tydlig bild av vilka ljud jag ville ha, hur känslan och essensen skulle vara: arabisk folklore möter svensk melankoli i något slags filmisk Guds-sökande sjuttiotals-Tarantinovärld, säger Gina Dirawi i sitt pressmeddelande.

ANNONS

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS