Agust är lika svältfödd på närhet som hans könsmogna, juckande hund. Det menar GP:s Nina Morby.
Agust är lika svältfödd på närhet som hans könsmogna, juckande hund. Det menar GP:s Nina Morby.

Nina Morby: ”Gift vid första ögonkastet” känns trött och sömnigt

Säsongens bästa match är fortfarande Stina och Fredrik. Men det är ett sömnigt par. Deras brist på content är i nivå med ”Den stora älgvandringen”, konstaterar GP:s Nina Morby.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Glöm allt ni har lärt er om konflikthantering. Det finns en metod för att rädda ett förhållande i nöd och den stavas vin och partyhattar, uppfunnen av Lina under ett ögonblick av oerhörd klarsynthet.

Vi minns hur förra avsnittet slutade i en riktig cliffhanger när ett bråk utlöst av Alexanders nakna överkropp såg ut att annullera deras äktenskap. Men innan Alexander hann lämna lägenheten visade Lina sina otroliga diplomatikunskaper vilket fick dem att, lite lulliga, gräva ned stridsyxan i några underbara timmar.

Försonade och förhoppningsvis tillnyktrade tog paret sedan bilen tillsammans till Alexanders lägenhet i Malmö, där de dessvärre stötte på nästa flaskhals. Det var nämligen inte bara den asexuella inredningen som väckte anstöt hos Lina. Det gjorde även två inte helt kosher skämtböcker från en Finlandskryssning som Alexander var på typ 2007. Den ska ha innehållit både det ena och det andra enligt Lina, och vad det egentligen rörde sig om går bara att spekulera i. Teletubbies i latexdräkt? Anna Book med blackface? Ett recept på havregrynsgröt av självaste Lena Andersson? Nyfikenheten når inga gränser. Vad som än stod i böckerna var det i alla fall inget som inte kunde lösas med lite samtalsterapi (och förmodligen ännu mer vin).

ANNONS

Tur att de övriga parens drama väger upp för deras brist på content, som just nu är i paritet med ”Den stora älgvandringen”.

Ställningen som säsongens bästa match innehas även denna vecka av underbara och fina, men det måste tyvärr erkännas, lite väl sömniga Stina och Fredrik. Tur att de övriga parens drama väger upp för deras brist på content, som just nu är i paritet med ”Den stora älgvandringen”.

Men kanske lurar en liten djävul, ett potentiellt intermezzo, bakom hörnet? För visst känns deras gnabb om mobilladdare och fotbollsregler för det mesta gulligt, men också lite psykopatiskt. Något med Fredriks sätt att säga “nu har du faktiskt fel” med sammanbitna tänder och frammanat leende bäddar för ett fullskaligt kärnvapenkrig (vilket kan få honom att bittert ångra sin preferens för “skinn på näsan”). Det är absolut för tidigt att poppa popcornen, men väl dags att införskaffa dem.

För Caroline och Agust fortsätter äktenskapet som ett långdraget utvecklingssamtal där båda riskerar underkänt. Caroline tycks nöjd över att hennes man har drabbats av covid-19 med det minimum av två meters avstånd som följer, medan Agust är lika svältfödd på närhet som hans könsmogna, juckande hund. Deras olika syn på, och behov av, det “djupa samtalet” är återigen vad som ställer till det.

Caroline tycks nöjd över att hennes man har drabbats av covid-19 med det minimum av två meters avstånd som följer, medan Agust är lika svältfödd på närhet som hans könsmogna, juckande hund.

Man kan sammanfatta det med att Agust vill lära känna Caroline i hyperfart, medan hon antingen inte vill lära känna honom alls, eller bara mycket, mycket långsamt. Trots att hon ser ut som en person som åtminstone vill välja glädjen är hon förvånansvärt dålig på detsamma. Någon borde kanske skicka dit Lina med lite vin och partyhattar (och Alexanders skämtböcker?).

ANNONS

Till sist har vi Arvid och Ida, vars utmaning består i hur de ska gå från det rosa, fluffiga och osedliga moln de befunnit sig på till en vardag av surnade disktrasor, mögliga kylvaror och, vem vet, kanske även ett och annat magsjukt barn i framtiden. Utmaningar som de allra flesta står inför men som, det finns säkert forskning på detta, blir desto svårare om mannen ridit in till vigseln på en vit häst. De bestämmer sig till sist för att ta lite egentid där Ida hänger med sina vänner och Arvid ... stoppar en död svan i en plastpåse? Båda två ser i alla fall ut att må bättre än någonsin, och om det är ett bra eller dåligt tecken återstår att se.

Mer om ”Gift vid första ögonkastet” på GP Kultur:

LÄS MER:Bröllopsresan är över – nu vacklar SVT-paren

LÄS MER:Romantiskt och plågsamt under parens bröllopsresa

LÄS MER:Efter bröllopsnatten – bebisprat i sängen

LÄS MER:Kättja och förnedring när paren gifter sig i tv

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS