Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Per Gessle och Marie Fredriksson 2014, när de med tårta firar att det då var 25 år sedan Roxettes
Per Gessle och Marie Fredriksson 2014, när de med tårta firar att det då var 25 år sedan Roxettes "The Look" toppade USA-listan (Billboard-listan). Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Gessle: "Tack Marie, tack för allt"

De erövrade världen med låtar som "The look" och "Joyride". I dag har duon Roxette blivit halv, och Per Gessle sörjer vännen och den enastående sångerskan Marie Fredriksson.

I över trettio år samarbetade Per Gessle och Marie Fredriksson musikaliskt. I över fyrtio år var de vänner.

1986 bildade duon Roxette, och en närmast osannolik framgångssaga tog sin början. Gruppen sålde 75 miljoner skivor världen över och fick fyra singelettor på Billboardlistan i USA: "The Look", "Listen to Your Heart", "It Must Have Been Love" och "Joyride".

LÄS MER: Marie Fredriksson är död - 61 år gammal

Låtar som för alltid skrivit in sig i musikhistorien.

Per Gessle är i sorg efter beskedet att nära vännen och musikaliska samarbetspartnern Marie Fredriksson förlorat kampen mot sin cancer.

LÄS MER: Marie Fredriksson hade en klang i rösten som rörde vid våra starkaste känslor

"Tack Marie, tack för ALLT", skriver han i ett pressmeddelande.

Rörd tänker han tillbaka:

”Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela!" skriver han och fortsätter:

"All min kärlek till dig och din familj. "Things will never be the same".

I några rader i det korta pressmeddelandet hyllar Per Gessle också sångerskan Marie Fredriksson:

"Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor."

I ett inlägg på sociala medier uppmanar Per Gessle de som vill minnas Marie Fredriksson att ge ett bidrag till Cancerfonden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.