Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

GBG soulparty kommer till Pustervik

I vår kommer GBG soulparty tillbaka för en helkväll i soulens namn.
– Det är kanske först nu som det blir vad det skulle vara från början, säger Johanna Holmqvist, ägare och projektledare på Livescen.

Den 28 december 2018 ägde GBG soulparty rum på Trädgår'n i Göteborg med bland annat LaGaylia Frazier på scen och radioprofilen och soullegenden Mats Nileskär bakom skivspelarna. I vår är det tillbaka, men den här gången på Pustervik.

– GBG soulparty är mitt bolags signaturevent. Första tillfället var i mellandagarna 2018, vilket inte var den lättaste tiden, säger Johanna Holmqvist som är ägare och projektledare på Livescen.

LÄS MER: Massor av gratiskonserter för göteborgarna

Varför har det gått så lång tid mellan tillfällena?

– Det är för att det var ett nystartat bolag och att jag var ensam. Man får jobba tills man är redo, säger Johanna Holmqvist.

Den röda tråden är kärleken till soulmusiken. Johanna Holmqvist jobbade med soul och flera duktiga musiker, men som inte nödvändigtvis hade någon scen. Med GBG soulparty ville hon väcka uppmärksamhet och göra en grej av det.

På Trädgår'n riktade de sig till en äldre publik. Men i och med flytten till Pustervik är tanken att det ska vara mer blandat och tilltala oavsett om man är född på 40- eller 70-talet:

– Det är kanske först nu som det blir vad det skulle vara från början, säger Johanna Holmqvist.

Finns inga arenor

På scen kommer fjorton musiker och sju sångare att uppträda. De är musiker som göteborgare känner till från olika håll, som har koppling till soulen även om de inte nödvändigtvis släppt just soulmusik.

Musikerna kommer bland annat från det göteborgska åttamannabandet The Suburbans och från Sister soul.

– The Suburbans spelar old school soulmusik på sitt eget sätt. Ett band jag har följt i hela mitt liv. Sister soul är en grupp med fyra sångerskor från olika håll, säger Johanna Holmqvist.

LÄS MER: Souldoldis som imponerar

Headline för kvällen är den brasilianska sångaren Simone Moreno.

Hon är berömd för duetten "Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)" tillsammans med Timbuktu, har uppträtt i Melodifestivalen med låten "Aiayeh" 2006, uppträtt för Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset och sjunger i filmen "Känn ingen sorg" baserad på Håkan Hellströms musik.

– Hon har gjort mycket brasiliansk musik och tolkat svensk musik till sambatoner, men har en enorm röst.

Hur går det för soulmusiken i dag?

– Sådär. Det har sin publik när det kommer till att spela skivor, men inte live, berättar Johanna Holmqvist.

Finns det många band?

– Det finns faktiskt en hel del i Göteborg, men det känns som att det inte finns några arenor.

GBG soulparty äger rum på Pustervik den 28 maj 2020

Uppträder gör The Suburbans med Ossian Ward på slagverk och sångerskorna Johanna Hjort och Elena Persson, Sister soul med de fyra sångerskorna Lollo Gardtman, Kajsa Borg, Kirsti Lucena och Sofia Jung, samt den brasilianska sångerskan Simone Moreno.

Biljetterna planeras att släppas den 28 februari

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.