Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Game of thrones"-serien av George RR Martin har blivit oerhört populär genom åren. Nu spås en av skådespelaren i TV-serien bli nya James Bond. Bild: Björn Larsson Rosvall / TT

Game of Thrones-stjärna spås bli nya Bond

Richard Madden, för många kanske mer känd som rollkaraktären Robb Stark i Game of Thrones, pekas nu ut som en möjlig kandidat att ta över den prestigefyllda manteln efter Daniel Craig.

Det är den brittiska tabloidtidningen The Daily Mail som erfar att producenten Barbara Broccoli är mycket nära att kontakta den skotske 32-åringen.

Tidningen hänvisar till källor inom filmindustrin som säger att produktionen ska ha blivit imponerade av Richard Maddens tolkning av krigsveteranen och polisen David Budd i BBC-dramat Bodyguard.

Richard Madden spås av The Daily Mail bli nästa James Bond.. Bild: Andy Kropa/Invision/AP
Richard Madden spås av The Daily Mail bli nästa James Bond.. Bild: Andy Kropa/Invision/AP

Richard Madden är för den svenska publiken kanske annars mest känd från den populära serien Game of Thrones där han spelar Robb Stark, eller "The king of the North" som hans vasaller ropar.

Det har pågått spekulationer under lång tid om vem som ska få ärva en av filmvärldens största roller när Daniel Craig väljer att lägga Walther PPK:n på hyllan.

Bland annat har Tom Hardy (Mad Max: Fury Road, The Revenant) pekats ut som en möjlig tronföljare.

LÄS MER: Idris Elba ger besked om Bond

Även Idris Elba (Avengers: Infinity War, The Wire) var länge ett frekvent återkommande namn i Bonddiskussionerna. Nyligen ska han dock ha dementerat ryktet att han ska bli den nya Bond.

Det har även spekulerats om Emily Blunt (The Girl on the Train, Sicario) skulle kunna bli den första kvinnliga Agent 007. Men där har Barbara Broccoli, som har sista ordet i tillsättningen av den ikoniska rollen, sagt nej.

– Bond är en man. Han är en manlig karaktär. Han skrevs som man och jag tänker att han troligen ska fortsätta att vara man, säger hon till The Guardian.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.