Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Hellström, Filip Aladdin och Ossian Melin spelar just nu
Anton Hellström, Filip Aladdin och Ossian Melin spelar just nu "Total strukturalitet" i Stockholm, Bild: Pressbild

Göteborgstrions föreställning avbröts när publiken blev för stökig

Vid Göteborgstrion Konstabs föreställning "Total strukturalitet" i fredags blev den stökiga publiken för mycket för skådespelarna, som avbröt föreställningen i halvtid.
– Det var som att vi var gycklare för dem, en förnedring, säger Ossian Melin.

Göteborgstrion Konstab består av Filip Aladdin, Anton Hellström och Ossian Melin och just nu spelar de föreställningen ”Total strukturalitet”, på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm. Föreställningen kommer till Göteborg senare i vår och är sista delen i en trilogi, föregången av ”Total trygghet” och ”Total fräschhet”.

LÄS MER: Recension: "Total strukturalitet" på Teater Brunnsgatan 4

LÄS MER: Inte längre fräschast i klassen

Hela fredagens föreställning var bokad av en privatperson och från start var det stökigt i salongen, berättar Ossian Melin.

– Vi möttes av 80 personer som hade vinflaskor med sig in och som pratade oavbrutet, säger han.

Föreställningen kantrade ganska snart, berättar Ossian Melin. Bland annat satt en person på första raden och pratade högt, också direkt till de tre på scenen.

– Det var kommentarer som "vad arg du verkar gubben" och "kan inte vi få komma upp på scenen och göra improvisationsteater", säger Ossian Melin.

LÄS MER: En oborstad triumf

Ossian Melin, som medger att händelsen är mycket jobbig, berättar att han sedan tappade tålamodet, kastade delar av rekvisitan på personen och ropade "nu får ni hålla käften".

– Sedan gick jag av scenen och Anton (Hellström reds anm.) sa till publiken att vi inte ville fortsätta.

– Jag skämdes efteråt. Men det var som att vi var gycklare för dem, en förnedring. Efter en paus spelade vi sedan andra akten för GP:s recensent och hennes vän som var på plats.

"Kunde hanterat det bättre"

Martina Montelius som är konstnärlig ledare för Teater Brunnsgatan 4 var själv inte på föreställningen, men har av flera personer på plats fått ta del av förloppet.

– Det var en stökig publik och Ossian Melin tappade tålamodet och reagerade på ett aggressivt sätt. Jag ställer mig inte bakom det, jag tycker att han kunde hanterat det bättre, och vi samtalar om det som hänt han och jag. Däremot kan jag förstå att de bröt föreställningen. Det gick inte att spela, de hade inte kontroll över publiken. Det finns också en säkerhetsaspekt i det, säger hon.

Teater Brunnsgatan uppger att de erbjudit personen som bokat föreställningen pengarna tillbaka eftersom bara halva spelades, något som avböjts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.