Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göteborgsoperan har beslutat att skjuta upp uppsättningen av Giuseppe Verdis opera Nabucco. Bild: Mats Bäcker
Göteborgsoperan har beslutat att skjuta upp uppsättningen av Giuseppe Verdis opera Nabucco. Bild: Mats Bäcker

Göteborgsoperan skjuter upp premiären av Nabucco

Via ett pressutskick meddelar Göteborgsoperan att premiären av operan Nabucco skjuts upp i väntan på nya besked. Det gör även de elva föreställningar som skulle följt under hösten.

Göteborgsoperan har beslutat att skjuta upp uppsättningen av Giuseppe Verdis opera ”Nabucco”. Premiären, och de elva efterföljande föreställningarna, var tänkta att gå 31 oktober och fortsätta under hösten fram till januari 2021.

”Nabucco”, som i Sverige främst är känd som ”Nebukadnessar”, handlar om det israeliska folkets fångenskap i Babylon. Musiken och berättelsen kräver många medverkande sångare på scen och har flera körinsatser, och av den anledningen motiverar Henning Ruhe, konstnärlig chef för opera/drama på Göteborgsoperan, att den fyra akter långa operan från 1840-talet skjuts upp.

”Jag kan just nu inte säga exakt när ”Nabucco” kommer att spelas. Det finns ett enormt engagemang i huset och en längtan hos publiken att få uppleva operan, som inte har satts upp i Göteborg sedan 1800-talet. Det arbete och engagemang som så många redan lagt ner är inte förgäves. När det är möjligt ser vi fram emot att framföra ”Nabucco” i en version som ger verket full rättvisa.”

Göteborgsoperan skriver vidare i pressutskicket att man är inställd på ett antal olika scenarier där mindre publik kan tillåtas.

Vidare undersöks därför ett nytt premiärdatum för ”Nabucco” och potentiella uppsättningar som kan ersätta under den aktuella spelperioden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.