Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kerstin Avemo (Mimì) och Thomas Atkins (Rodolfo) i ”La Bohéme”. Bild: Lennart Sjoberg
Kerstin Avemo (Mimì) och Thomas Atkins (Rodolfo) i ”La Bohéme”. Bild: Lennart Sjoberg

Göteborgsoperan flyttar fram föreställningar

Göteborgsoperans publika verksamhet förblir inställd efter att de nationella riktlinjerna förblivit oförändrade.
Därför beslutar man nu att premiären för ”Cabaret” flyttas fram till november – samtidigt som nypremiären av ”La bohéme” ställs in.

Göteborgsoperan har haft stängt för publik sedan mitten av mars sedan riktlinjer och rekommendationer för sammankomster kommunicerades ut av Västra Götalandsregionen, VGR.

Då riktlinjerna kvarstår meddelar man nu genom ett pressutskick att även september blir en månad utan uppsättningar. Beslutet gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné.

Musikalen ”Cabaret”, som skulle haft premiär 5 september, flyttas därför fram till november i hopp om att smittrisken avtagit.

Påverkas görs även nypremiären av ”La bohéme”. Föreställningarna som skulle öppnat operasäsongen i september är härmed inställda på grund av det oförändrade läget.

Flera av höstens uppsättningar kommer finnas tillgängliga digitalt i väntan på att den publika verksamheten tillåts öppna igen.

Biljettinnehavare till ”La bohéme” kompenseras genom att bjudas in till två livestreamade föreställningar.

Digitala liveföreställningar av danskvällen Beyond kommer i september också att erbjudas till dem som köpt biljett till inställda föreställningar av den i våras.

Besked om föreställningar i oktober kommer senare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.