Göteborgsfamiljen firar med fyrverkeri från Skansen Kronan

Restriktionerna hävs och restauranger och nattklubbar får återigen fyllas med gäster. Då firar krogjätten Göteborgsfamiljen med stort fyrverkeri från Skansen Kronan.
– Det är ett fyrverkeri för att fira att svenskarna får sin frihet tillbaka, säger Tobias Hamberg, styrelseledamot och tidigare vd för Göteborgsfamiljen.

ANNONS
|

Från och med onsdag hävs så gott som alla restriktioner knutna till pandemin. Det vill Göteborgsfamiljen, som står bakom bland annat Skanshof, Yaki-Da, Levantine och flera kommande satsningar, fira med ett maffigt fyrverkeri.

På fredag klockan 18.00 brakar det loss under sex minuter från toppen av Skansen Kronan i centrala Göteborg.

– Det är den optimala platsen för att ge så många göteborgare som möjligt chansen att uppleva det, säger Tobias Hamberg.

Digitalt förprogrammerat fyrverkeri

Ansvarig är Fyrverkerimästare är Martin Hildeberg på Göteborgs Fyrverkerifabrik, själva avskjutningen är dock digitalt förprogrammerad.

– Fyrverkeriet kommer bli mycket intensivt och häftigt. Färgstarkt och mycket sprak och glitter. Finalen är alltid det viktigaste och blir extra intensiv, förklarar Hildeberg, som menar att det krävs extra noga förberedelser givet stället man valt att vara på.

ANNONS

LÄS MER:Här är 40 nya restauranger som öppnade i Göteborg 2021

LÄS MER:Göteborgs klubbelit om året när nattlivet kraschade

– Platsen är rätt krävande med korta säkerhetsavstånd så vi använder produkter av bästa kvalitet som är beprövat säkra. Fyrverkeriet är miljöberäknat och klimatkompenserat, berättar fyrverkerimästare Hildeberg som menar att man också tagit hänsyn till förbipasserande och andra som kan befinna sig i närheten.

– Vi börjar med en måttligare ljudnivå i någon minut så att folk med hundar får lite respit att flytta på sig.

”En stor dag för alla göteborgare”

För Tobias Hamberg och resten av Göteborgsfamiljen blir fyrverkeriet också startskottet för att sätta full fart på verksamheten efter pandemins begränsningar.

– Det här är en stor dag för oss och alla göteborgare. Det kommer att vara maxat med bokningar och aktiveringar på våra restauranger och klubbar.

Vad ser du mest fram emot i vår och sommar?

– Vi har ett antal restauranger som göteborgarna aldrig har fått uppleva restriktionsfritt vilket ska bli fantastiskt spännande. Jag ser verkligen fram emot att Göteborg blir en levande stad igen med Way out west och massa härliga konserter. Det här kommer bli en episk sommar!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS