Göteborgs symfoniker spelar för publik igen på Bohus fästning

Den 20 augusti gör Göteborgs symfoniker sin första konsert för publik på ett och ett halvt år. Det i Bohus fästnings historiska miljö.

ANNONS

I augusti och september anordnar Göteborgs symfoniker sju konserter på Bohus fästning i Kungälv. Förra gången de var där var 2014 då Kent Nagano dirigerade Beethovens nia.

Det här blir första gången Göteborgs symfoniker spelar för publik på ett och ett halvt år.

– Det här mötet har vi alla väntat på och det ska bli så skönt att få uppfylla det uppdrag vi har från regionen och alla dess invånare: att ge så många som möjligt så stora musikupplevelser som möjligt. Tillsammans, ansikte mot ansikte, säger Sten Cranner, vd och konstnärlig chef för Göteborgs symfoniker, i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Recension: Göteborgs symfoniker – ”Aulin, Moberg, Andrée: Orchestral works”

De sju konserterna äger rum från och med 20 augusti och är alla gratis. Men man behöver boka biljett i förväg för att kunna garantera att evenemangen förbli pandemisäkra.

ANNONS

Dirigenter under konserterna är Anja Bihlmaier, Johannes Gustavsson och Joana Carneiro. Joana Carneiro besökte Göteborg 2019 senast för att leda symfonikerna under Faurés requiem. Hon skulle även ha kommit hit 2020 under Point Music Festival, vilket ställdes in på grund av pandemin.

LÄS MER:Recension: "Faurés himmelska requiem" – Göteborgs konserthus

Johannes Gustavsson var aktuell med Göteborgs symfoniker redan i början på sommaren. Det var i och med skivsläppet av ”Aulin, Moberg, Andrée: Orchestral works” med tidigare aldrig inspelad musik av tre kvinnliga tonsättare. Några av skivans spår kommer även att framföras under konserterna.

Dessutom kommer symfonikernas konsertmästare Sara Trobäck att agera solist i Stenhammars ”Två sentimentala romanser” för att uppmärksamma Wilhelm Stenhammars 150-årsjubileum.

Göteborgs symfoniker på Bohus fästning, Kungälv

Fredag 20 augusti kl 19

Lördag 21 augusti kl 14

Musik av Smyth, Dukas och Brahms

Dirigent: Anja Bihlmaier

Onsdag 25 augusti kl 19

Torsdag 26 augusti kl 19

Fredag 27 augusti kl 19

Musik av Tarrodi, Moberg, Stenhammar och Nielsen

Dirigent: Johannes Gustavsson

Torsdag 2 september kl 19

Fredag 3 september kl 19

Musik av V Aulin, Britten och Prokofjev

Dirigent: Joana Carneiro

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS