Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

The National, Good Harvest och Future Islands gör varandra sällskap i Trädgårdsföreningen den 6 juni. Bild: TT Nyhetsbyrån
The National, Good Harvest och Future Islands gör varandra sällskap i Trädgårdsföreningen den 6 juni. Bild: TT Nyhetsbyrån

Göteborgs nya musikfestival: The National dragplåster i Trädgårdsföreningen

Amerikanska The National spelar i Göteborg på självaste nationaldagen den 6 juni. Bandet är en av akterna till nya festivalen Garden.

Det är FKP Scorpio, som bland annat låg bakom Bråvallafestivalen och Håkan Hellströms två senaste på konserter på Ullevi, som nu satsar vidare i Göteborg.

Med nya endagsfestivalen Garden vill man locka publik till Trädgårdsföreningen.

– Vi har tagit inspiration från bland annat British Summer Time i Hyde Park, där grym musik blandas med skönt häng i en avslappnande parkmiljö, säger Rickard Nilsson, bokare hos FKP Scorpio.

I år är fokus på indierock

– Garden ska vara mer än bara en konsertdag. Det ska vara en musikfest, där du som gäst kommer till ett dukat bord och bara kan njuta. I år blev det fokus på indierock, men Garden som koncept ska vara dynamiskt och kan anta många skepnader.

Förutom The National är även svenska Good Harvest och omvittnat starka livebandet Future Islands klara för den första upplagan av Garden.

– Idén föddes direkt efter Future Islands utsålda konserter på Pustervik i höstas. Vi, bandet och publiken hade så enormt kul att vi ville hitta på något nytt och ge ännu fler chansen att få uppleva ett av världens just nu bästa liveband, berättar Rickard Nilsson.

Fler namn tillkommer

Ytterligare ett par namn ska tillkomma till programmet och FKP Scorpio ser alltså Garden som en satsning på längre sikt där Göteborg får ytterligare ett tongivande inslag i konsertsommaren.

Biljetterna släpps fredag 23 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.