Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgs konsthall förlänger den pågående utställningen
Göteborgs konsthall förlänger den pågående utställningen "Varje löv är ett öga" till och med 30 augusti 2020. Bild: Bengt Kjellin

Göteborgs konsthall ställer in på grund av coronaviruset

Med anledning av coronavirusets spridning ändrar Göteborgs konsthall i utställningsplaneringen. Utställningen "At this point" med studenter från HDK-Valand ställs in. "Bring Back Lost Love" flyttas till 2021.

Göteborgs konsthall ändrar i sin utställningsplanering med anledning av coronaviruset. Det meddelar Göteborgs Konsthalls chef Ann-Sofi Roxhage i ett pressmeddelande.

Det innebär att utställningen "At this point" med 13 masterstudenter i Fri konst från HDK-Valand ställs in.

Beslutet att ställa in utställningen – som skulle ha ägt rum mellan 4-26 april – har tagits tillsammans med HDK-Valand.

– Att ställa in utställningen "At this point" är väldigt tråkigt, både för publiken och studenterna själva, som arbetat hårt med sina projekt, säger Ann-Sofi Roxhage i pressmeddelandet.

LÄS MER: Recension: "Varje löv är ett öga" – Göteborgs konsthall

Utställningen "Bring Back Lost Love" med den sydafrikanske konstnären Kemang Wa Lehulere, som skulle ha börjat den 16 maj kommer inte heller att bli av som planerat.

De senaste besluten om in- och utreseförbud i både Sydafrika och inom EU har gjort det omöjligt för Kemang Wa Lehulere och hans team att resa till Göteborg. I stället skjuts utställningen upp till 30 januari 2021.

Det innebär att Göteborgs konsthall förlänger den pågående utställningen "Varje löv är ett öga" till och med 30 augusti 2020.

–Vi är samtidigt glada att kunna förlänga vår pågående utställning "Varje löv är ett öga". Utifrån nuvarande bedömning har Göteborgs Konsthall fortsatt öppet för besökare, säger Ann-Sofi Roxhage.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.