Göteborgsoperan ställer in föreställningar

Göteborgsoperan ställer in alla föreställningar tre veckor framåt.
– Det var begravningsstämning när jag gick genom huset, berättar Christina Björklund, vd på Göteborgsoperan, till GP.

ANNONS
|

I dag har Göteborgsoperans styrelse och ledning beslutat att ställa in all publik verksamhet i tre veckor framåt, samt arbetsfria stora delar av personalen under veckan som kommer.

Det efter torsdagens besked från Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen Västra Götaland, samt de allmänna uppmaningarna till allmänheten att avstå från sammankomster till den 19 november.

– Det känns naturligtvis jättetråkigt och tungt. Jag var tvungen att sova på saken och när jag läste igenom de skärpta råden är det så tydligt som det någonsin kan bli. Då sade vi att vi stänger ner under den här perioden som de skärpta råden gäller, berättar Christina Björklund, vd på Göteborgsoperan, för GP.

ANNONS

Göteborgsoperan skriver i ett pressmeddelande att det är svåra, tunga, men helt nödvändiga beslut utifrån situationen som råder i samhället just nu.

– Vår sammanvägda bedömning, efter att ha gått igenom de nya skärpta råden och efter samtal med regionens smittskyddsläkare, är att det här är det enda rimliga att göra just nu för att ta vårt samhälls- och arbetsgivaransvar, säger Christina Björklund i samma pressmeddelande.

LÄS MER:Nu är Göteborgsoperans storsatsning Cabaret här

LÄS MER:Så påverkar de nya restriktionerna regionen

Alla som har köpt biljetter till de föreställningar som nu har ställts in kommer att kontaktas av Göteborgsoperan.

Återbetalning erbjuds. Dessutom ber Göteborgsoperan om förståelse och tålamod eftersom den förändrade situationen kräver ett stort arbete när det kommer till biljetthantering.

Hur beslutet kommer att påverka föreställningar och produktioner efter den 22 november kommer att meddelas längre fram.

LÄS MER:Simhallar och ishallar stängs efter nya råden

– Vi följer utvecklingen noga och kommer att göra nya bedömningar. Nu hoppas jag att vi alla med gemensamma ansträngningar får smittkurvorna att vända nedåt, så att vi snart får ha vår efterlängtade öppning och möta publik igen, säger Christina Björklund.

Även Göteborgsoperans restaurang kommer att vara stängd under samma period.

Hur har skådespelare, musiker, musikalartister reagerat på beskedet?

– Jag tycker att förståelsen är väldigt stor men det var begravningsstämning när jag gick genom huset, säger Christina Björklund till GP.

ANNONS

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS