Mia Skäringer och Slim Prince skulle kunna ge Carola en match i Mellon om GP:s schlagerpanel får bestämma.
Mia Skäringer och Slim Prince skulle kunna ge Carola en match i Mellon om GP:s schlagerpanel får bestämma. Bild: TT/GP

Göteborgarna vi vill se i Melodifestivalen

Enligt Aftonbladet är det klart att Carola gör comeback i Melodifestivalen. Vi listar tio sköna göteborgare vi vill se utmana schlagerdivan i Mello 2020.

ANNONS
|
Melodifestivalen 2020
Bild: Anna Tärnhuvud

Italo Bitches

grade crossed
Electro-duon skulle kunna sätta fart på vilken deltävling som helst om de tog sig ned till Tellus från sin del av rymden. Faktum är Mira Aasma och Anna Törnqvist redan tidigare skickat in bidrag till tävlingen, så om SVT har någon som helst fingertoppskänsla är det såklart hög tid att släppa in Italo Bitches i tävlingen. Det skulle såväl show som det som brukar kallas "bra tv", vi lovar.
BILD: Anna Tärnhuvud.
Melodifestivalen 2020

Hästpojken

grade crossed
Martin Elisson tävlade faktiskt i Melodifestivalen redan 2013, då som pennan bakom Anna Järvinens "Porslin". Det var en fin indiepärla som dock inte fastnade hos tittarna. Med Hästpojken finns dock helt andra möjligheter, duon kan i sina mest ljusa stunder göra stunsig pop som skulle gå hem hos alla som saknar Gyllene Tider.
BILD: Frida Winter.
Melodifestivalen 2020

Augustifamiljen med Daniel Lemma

grade crossed
Vilken comeback det skulle kunna bli om Augustifamiljen dök upp i Melodifestivalen efter att ha fått kicken från "På Spåret". Folkkära är de ju redan och om de kunde knåpa ihop en fint soulpop-låt och bjuda in Daniel Lemma som vokalist skulle hjärtrösterna garanterat rasa in. Trummisen Sylvester Schlegel har ju dessutom Eurovision-rutin sedan han tävlade med The Ark.
BILD: SVT.
Melodifestivalen 2020
Bild: Anders Ylander

Slim Prince

grade crossed
Afrobeat-pionjären har alla möjligheter bli lika poppis som Panetoz, som ju tävlade 2016. Göteborgaren albumdebuterade under 2019 och gör musik som man blir glad och peppig av. Slim Prince är dessutom full av energi när han hamnar på en scen, så det skulle kunna bli en skön fest. Gärna på hemmaplan i Scandinavium.
BILD: Anders Ylander.
Melodifestivalen 2020
Bild: Bengt Kjellin

Universal Poplab

grade crossed
Visst hade det varit kul om denna fina synt-akt hade gjort comeback, och varför inte i Melodifestivalen? Christer Lundberg blev ju sedermera en uppskattad radiopratare medan Hans Olsson-Brookes fortsatte att göra musik med bland andra Timo Räisänen. Rutin saknas icke. Melodifestivalen skulle må bra av tre minuter levnadsglad gubbsynt från Göteborg, så bring it on!
BILD: Bengt Kjellin
Melodifestivalen 2020
Bild: Malin Arnesson

Åsa Fång

grade crossed
En av landets mest begåvade sångerskor om vi talar bred, folklig underhållning och populärmusik i den mest klassiska skolan. Dessutom är hon hur säker som helst på scen. Med rätt låt, ring omedelbart Benny Andersson, skulle Åsa Fång kunna göra succé inte minst hos de lite äldre tittarna.
BILD: Pressbild.
Melodifestivalen 2020
Bild: Jessica Segerberg

Hardcore Superstar

grade crossed
Hallå, vi saknar hårdrocken i Mellon. Få band i Sverige är lika underhållande som Hardcore Superstar när de med patenterat goa gubbar-humör slänger ur sig den ena sleazerock-stänkaren efter den andra. Ladda pyrot, låna fläkten från Carola och blås på med allt ni har. En given Friends arena - finalist om ni frågar oss.
BILD: Jessica Segerberg.
Melodifestivalen 2020
Bild: Robin Aron

Mia Skäringer

grade crossed
Ingen kan fylla ishallar som Mia Skäringer. Och sjunga kan hon sannerligen. Vi skulle mer än gärna se Mia Skäringer göra en skör-tuff låt med "No more fucks to give"-tema i den kommande Melodifestivalen. Givetvis hemma i Scandinavium. Visst inser vi att Mellon behöver Mia mer än Mia behöver Mellon, men dra på dej skinnpajen och kom! Det blir kul!
BILD: Robin Aron.
Melodifestivalen 2020
Bild: Adam Ihse/TT

Tomas von Brömssen

grade crossed
Få är väl mer Göteborg än vår Tomas von Brömssen. Vi fattar att han kanske hellre gästar Håkan på Ullevi än tävlar i Melodifestivalen. Men det skulle vara så fint om Tomas von Brömssen bidrog med sin värme i en regnpiskad, göteborgsk chanson. Gärna kompad av Majornas tredje rote och såklart med ett bejublat sälgflöjtssolo.
BILD: Adam Ihse.
Melodifestivalen 2020

Tilde

grade crossed
En av våra bäst bevarade talanger. Tilde Ingham väntar fortfarande på genombrottet så varför inte ta chansen i Melodifestivalen. Tilde har en soulpop-röst som griper tag i lyssnarna betydligt snabbare än de tre minuter man har på sig framför kamerorna. Vi säger som de mer rutinerade schlagerdivorna bruka göra: "med rätt låt går det inte att tacka nej".
BILD: Anna Svanberg.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS