Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pop Smoke sköts till döds i februari i Los Angeles. Bild: Tracy Awino
Pop Smoke sköts till döds i februari i Los Angeles. Bild: Tracy Awino

Fyra åtalade för mordet på rapparen Pop Smoke

Den hyllade New York-rapparen sköts till döds i ett hus i Los Angeles i februari. Nu åtalas fyra personer för mordet, skriver LA Times.

Pop Smoke, som egentligen hette Bashar Barakah Jackson, var bara 20 år när han blev mördad under ett rån i ett lyxhus i Los Angeles. Rapparen bodde i huset i februari och strax innan klockan fem på morgonen den 19:e bröt sig flera män in. Jackson sköts under en konfrontation med männen och dog senare på ett lokalt sjukhus.

LÄS MER: Jelassi får Skap-pris – och släpper singel

Nu åtalas fyra personer för mord och rån, alla tonåringar. De två yngsta är 17 och 15 år och åtalas i en ungdomsdomstol.

Det var förra veckan som Los Angeles-polisen grep fem personer med koppling till skjutningen. Den femte vuxna är dock inte åtalad för mordet.

LÄS MER: Recension: Petter – "Varholmsgatan“

Polisen tror att tonårskillarna åkte till huset för att de sett att Pop Smoke var där via sociala medier. De ska ha också ha tagit saker från huset, även om polisen inte vill avslöja vad, enligt The Hollywood Reporter. Alla tros vara medlemmar i ett gäng i södra Los Angeles.

LÄS MER: Rappare skjuten till döds

Pop Smoke slog igenom 2018 med låten ”Welcome to the party”, som senare fick en remix där Nicki Minaj gästade. Den 3 juli i år släpptes hans hyllade album ”Shoot for the stars aim for the moon” postumt. Albumet är exekutivt producerat av 50 Cent och nådde förstaplatsen på Billboards albumlista förra veckan.

LÄS MER: Mördade rapparen Pop Smoke albumetta i USA

Enligt Billboard är det första gången sedan 2018 som ett postumt album når listans förstaplats. Den gången var det en annan mördad rappare, XXXTentacion, som gick rakt in som etta med "Skins".

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.