Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På torsdag den 23 maj dirigerar Rouvali invigningskonserten av Point Music Festival på Göteborgs konserthus med violinisten Patricia Kopatchinskaja. Bild: Marco Borggreve
På torsdag den 23 maj dirigerar Rouvali invigningskonserten av Point Music Festival på Göteborgs konserthus med violinisten Patricia Kopatchinskaja. Bild: Marco Borggreve

Fyra år till med Göteborgs symfoniker

Santtu-Matias Rouvali får sitt kontrakt förlängt som chefsdirigent för Sveriges nationalorkester, Göteborgs symfoniker.

Det har nu blivit klart att Santtu-Matias Rouvali kommer att fortsätta som chefsdirigent för Göteborgs symfoniker fram till år 2025.

Det meddelar Göteborgssymfonikerna i dag i ett pressmeddelande på sin hemsida. Den 21 maj skrev han på kontraktet tillsammans med Sten Cranner, vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker.

– Jag är mycket glad och uppspelt över att fortsätta denna underbara relation med denna fantastiska orkester, säger Santtu-Matias Rouvali.

Rouvali tillträdde som chefsdirigent 2017 och har sedan dess, förutom att dirigera på Göteborgs konserthus, varit ute på turné i Skandinavien, Tyskland och i Österrike.

I januari i år släpptes även den första utgåvan av det som ska bli en komplett utgivning av Jean Sibelius samlade symfonier. Sibelius var själv flera gånger i Göteborg för att dirigera sina egna verk med Göteborgssymfonikerna.

LÄS MER: Fem höjdpunkter under Point Music Festival

Den 23 maj dirigerar Rouvali invigningskonserten av Point Music Festival på Göteborgs konserthus med violinisten Patricia Kopatchinskaja. På programmet står Bartóks första violinkonsert och "Sinfonia domestica" av Richard Strauss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.