Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Våra författare debuterar i allt yngre ålder. Arkivbild. Bild: frida hedberg
Våra författare debuterar i allt yngre ålder. Arkivbild. Bild: frida hedberg

Fyra år gammal britt ger ut poesisamling

Nadim Shamma-Sourgen har ännu inte levt tillräckligt länge för lära sig äta utan sked. Ändå har nu den fyra år gamla pojken skrivit en poesisamling, som nu ska ges ut av ett brittiskt förlag, rapporterar The Guardian.

Nadim Shamma Sourgen må vara en blyg liten gosse på fyra år. Men han är en blyg liten gosse på fyra år, som nu ska få en diktsamling publicerad av det brittiska förlaget Walker Books. Detta rapporterar The Guardian.

Nadim upptäcktes av den brittiske poeten Katy Clanchy, som kom i kontakt med hans mor, litteraturprofessorn Tamasha Shamma angående en skrivarskola för flyktingar.

Clanchy fick då också ta del av pojkens dikter, och började så småningom sprida dessa på sociala medier. Något som fick företrädare för Walter Books att vobbla till i sina kontorsstolar - och erbjuda den flitige gossen ett bokerbjudande.

LÄS MER: Sommar i P1: Emma AdBåge

Tamasha Shamma har medgett att hon assisterar sin son i hans arbete genom att skriva ner de saker han reciterar, då han ännu inte har tillräckliga skrivkunskaper för att göra detta själv.

En känd dikt handlar om bovar

Den poesi som Nadim Samma Sourgen författar varierar till både omfång och ämne. En av de mer kända ur hans alster är dikten "Kärlek", som utforskar ämnet kärlek.

Den innehåller bland annat frasen: ”Alla måste älska någon/också flamingofåglar”. Samma dikt avslutas med orden: "Alla kan älska/Också bovar".

Unge Nadim utvecklar sedan dessa tankar i en senare dikt som heter ”Bovar”. Här skriver han bland annat: "Bovar gillar sina bovkompisar/ Till och med de riktigt onda/ Polisen kanske arresterar bovarna/ Men de kommer fortfarande att ha sin kärlek"

”Hans poesi berör viktiga känslor”

"Hans poesi berör viktiga känslor som kärlek och ensamhet, och Nadim hittar de perfekta orden", säger Walter Books talesperson Denise Johnstone-Burt till The Guardian.

Nadim Shamma Sourgen har tidigare intervjuats i bland annat The Sunday Times. Den unge författaren har också medverkat i en intervju med CNN där han petade i näsan.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.