Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Fullbokade hotell inför Håkan Hellström på Ullevi 2020

12 juni 2020 intar Håkan Hellström Ullevi för att fira 20 år som artist. Redan innan biljetterna släppts är stans hotell fullbokade.

På fredag den 23 augusti släpps biljetterna till Håkan Hellströms 20-årsjubileum på Ullevi. Konserten äger rum den 12 juni 2020. Redan nu, en dag före att biljetterna ens har hunnit släppas, är en stor del av Göteborgs hotell fullbokade. Enligt bokningsajten Booking.com är 89 procent av stans rum intecknade.

Ett av de hotell som är fullbokade är Gothia Towers som är fullt både den 12 och den 13 juni 2020. Ändå sedan nyheten kom att Håkan Hellström spelar på Ullevi har de fått in bokningssamtal.

De menar att det heller inte är helt ovanligt, när det handlar om stora konserter på Ullevi, att hotellet bokas upp även innan biljetterna släppts.

Ge inte upp hoppet om sängplats

Samma sak säger First Hotel G på Göteborgs centralstation som även det redan är fullbokat under Håkan-helgen.

Men om man har väntat med att boka hotell till efter man har säkrat sin biljett, behöver man för den sakens skull inte ge upp hoppet .

Båda hotellen berättar att det är lika vanligt att många också avbokar sina hotellrum om det visar sig att de inte kunnat få någon biljett. De rekommenderar därför att man går in igen och tittar på fredag. Och att det finns chans att det då ser annorlunda ut.

Stefan Gadd, press- och informationschef på Göteborg & Co, tycker att beskedet om de många bokade hotellrummen är positivt.

LÄS MER: Det blir allt svårare att ljuga för Håkan Hellström

Även Gadd känner igen att hotellen bokas upp långt före stora konserter på Ullevi med till exempel Bruce Springsteen. Men han tycker samtidigt att det känns ovanligt tidigt att det är fullbokat redan nu, ett år innan Håkan Hellström intar Ullevis scen.

Stor betydelse för Göteborg som turiststad

Enligt Stefan Gadd har konserterna på Ullevi både en kortsiktig och en långsiktig betydelse för Göteborg.

Den kortsiktiga betydelsen är den påverkan det har på hotell och restauranger genom ett ökat flöde av människor.

– Göteborg ska vara en evenemangsstad. Vi har Sveriges största arena som ska fyllas regelbundet. Då förväntar sig folk också att det ska vara så även på längre sikt, säger Stefan Gadd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.