Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Full satsning när Arvingarna spelar exklusivt på gp.se

Rutinerade Arvingarna debuterar på Storan – exklusivt för GP:s läsare. Konserten har premiär på gp.se den 11 september.
– Det är kul! Vi ska försöka bjuda på så mycket glädje som möjligt, lovar Casper Janebrink.

Arvingarna såg fram emot en fin sommar. Efter två lyckade år där man föryngrat och breddat sin publik var det perfekt läge för en ordentlig turné i semester-Sverige.

Så blev det som bekant inte och som alla andra har Arvingarna fått styra om. Man har varit i studion och spelat in några nya låtar och jobbat med ett kommande julalbum. Två strömmade musikfester från Lassemans altan och ett gäng spelningar i mindre sammanhang har det också blivit.

– Sommarens är vår största inkomstkälla och när sedan julshowen också bokades av blir det hårt slag faktiskt, säger Casper Janebrink när vi träffar honom och de andra inför inspelningen på Storan.

Vi pratar om hur coronan påverkar humöret och om och i så fall hur det fungerar att som musiker och artist vara kreativ i den unika och ovissa krisen.

– Man får fortsätta försöka hitta olika lösningar och så länge det här fortsätter kommer vi göra spelningar för publik på femtio personer. Vi måste ut och spela, säger Casper Janebrink.

– Man försöker vara kreativ, men den råa sanningen är ju att egentligen borde man syssla med något annat just nu. Vi är fyra som ska dela på pengarna, det är svårt att få det att gå runt med så lite publik, konstaterar gitarristen Kim Carlsson.

Arvingarna konstaterar krasst men ändå med gott gry att såhär osäker framtid har inte orkestern haft sedan man började spela tillsammans 1991. Och då var de på en helt annan plats i livet.

Hur påverkar det er mentalt, att inte veta hur det ska bli till vintern, våren eller ens nästa sommar?

– Det är något man bär med sig hela tiden. Bandet, och företaget, behöver börja rulla igen. Annars börjar man ju titta på sin privata ekonomi och fundera över om familjen ska kunna bo kvar i huset, säger Casper Janebrink.

– Det är ändå tur i oturen att vi har haft två bra år innan detta som gör att vi kan stå upp ett tag till, konstaterar Tommy Carlsson.

Till GP-konserten på Storan passar i alla fall Arvingarna på att ställa upp med fullt lag vilket innebär de blåsare som skulle varit med sommarens turné finns med.

– Vi blir åtta personer på scen. Vi fyra har spelat ihop i trettio år så det är kul att få in några nya, det blir en speciell spelglädje att vara många på scenen.

GP visar Arvingarnas konsert

Konserten med Arvingarna finns på gp.se från och med kl 19:00 den 11 september.

Konserten spelades in på Storan i Göteborg den 1 september med ett Arvingarna förstärkt inte bara av GP-vinnaren Elin Andersson utan även blåsare.

Konserten är resultatet av ett samarbete mellan GP, Arvingarna, Storan och Göteborg & Co.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.