Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Frida Sundemo från Göteborg är med på Kim Wildes nya skiva

Frida Sundemo gör elektronisk musik som ofta hörs i tv-serier och filmer. Själv dyker hon lite oväntat upp som duettpartner på legendaren Kim Wildes nya skiva.

Hur kom det sig att du hamnade på Kim Wildes platta?

– Det undrar jag också! När jag släppte min första EP 2013, så twittrade hon att hon gillade den. Sedan dess har hon peppat mig på sociala medier och hennes familj har kommit när jag spelat i London, men jag har aldrig träffat henne.

Så vad hände?

– För ungefär ett halvår sedan hörde hon av sig på Twitter och frågade om jag kunde sjunga en låt som heter Rosetta på en skiva som hon och hennes brorsa skrivit.

Hur tänkte du då?

– Att det var mäktigt!

Hur gick inspelningen till?

– Tanken var att jag skulle göra den när jag var i London, men det hanns inte riktigt med, så jag har faktiskt spelat in i min studio i Stockholm.

Så du har fortfarande inte träffat Kim Wilde?

– Exakt! Det är lite sjukt, men vi har pratat om att jag ska var med på en spelning framöver så vi får framföra låten tillsammans.

Vad är Rosetta för låt?

– Den ställer de stora, existentiella frågorna. Det tilltalar mig mycket, jag gillar att fundera på rymden och lite för stora frågor. Rosetta anspelar på en rymdsond som skickades ut för cirka 15 år sedan.

GP:s kritiker Jan Andersson gillar inte alls skivan. Vad tycker du om slutresultatet?

– Jag tycker den är härlig. Det är grymt att Wilde fortsätter att utvecklas, det märks att hon älskar musik. Man hör hennes 80-talsursprung med en liten tvist på det.

Vad har du själv på gång?

– Jag släppte min skiva Flashbacks and futures i höstas och ska till England och USA för spelningar i april och maj. Och göra pr för nästa singel som kommer i maj.

Var har du din största publik?

– Svårt att säga, men jag har spelat mer i England än i Sverige. Med den här plattan siktar vi på USA-marknaden, min musik har visat sig fungera bra i tv- och film.

Din musik har redan dykt upp i flera tv-serier och filmer. Hur stor del av ditt jobb upptar det?

– Oftast har jag först spelat in låten för att jag vill göra den, så har de hört den och velat ha den. Men man kan också få ett uppdrag att göra musik till vissa scener, jag har lite kontakter i Los Angeles med folk som jobbar med sådant och hoppas få fler sådana uppdrag. Det är ett roligt sätt att nå ut till många människor som lockar mig mer än att försöka få radiotid.

När kommer du till Göteborg nästa gång?

– Jag spelar på Oceanen 20 april med mitt band, som är två multiinstrumentalister: Min syster Linnea Sundemo och Joel Humlén, som jag skriver musiken tillsammans med.

LÄS MER: Jan Andersson sågar nya Kim Wilde-skivan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.