Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Fricky talar ut om uppehållet efter succén

Svenska stjärnskottet Fricky tog emot pris som årets artist på P3 guld 2019 och gjorde stor succé med sin EP ”Aqua Aura” för tre år sen. Sen blev det tyst.
– Jag har jag varit tvungen att prioritera mitt mående och tid på min familj i första hand, skriver Fricky nu på sin Instagram.

Det är snart tre år sedan Umeå-bördige Erik ”Fricky” Friman släppte sin framgångsrika debut-EP ”Aqua Aura”. Efter det spelade han bland annat på Way Out Wests näst största scen och vann kategorin Årets artist på P3 Guld. Men han har fortfarande inte släppt en uppföljare, varken i album- eller EP-format. Nu kommer förklaringen från artisten, som bland annat har hunnit bli förälder tillsammans med rapparen Cleo.

LÄS MER: Han är Hisingens nya rapstjärna

”Att gå igenom dom sakerna jag har gjort, hur sprääängt positiva dom än kan låta utifrån, så har det inte varit friktionsfritt. De förändringar jag gått igenom från att vara en vanlig kille från UÅ med drömmar om att göra musik, till att nå ut med den musiken till en stor massa - Och sen mitt i allt slängas ut i den största livsuppgiften någonsin i form av att bli pappa. Det satte jättestor press på mina axlar” skriver Fricky i ett inlägg på Instagram.

LÄS MER: Mycket pekar på ännu en inställd konsertsommar

”Den pressen blev en tyngd som sen i längden gjort att jag helt enkelt inte kunnat köra på med en uppföljare till Aqua Aura etc. Och i den brottningsmatchen mellan val och kval, så har jag varit tvungen att prioritera mitt mående och tid på min familj i första hand” fortsätter han.

Men trots det långa uppehållet kan Frickys fans förvänta sig ny musik framöver. Ett album, som passande nog har namnet ”Fricktion” är på väg, meddelar han.

”Den senaste tiden har livet tagit en astronomisk vändning och jag har njutit ut låtar, hittat förhållningssätt till karriär och familj - Och är redo att dela med mig av resan jag varit på” skriver han.

Fricky är även klar för att spela på den digitala festivalen ”Låt live leva” den 10 april.

LÄS MER: Recension: ”Benjamin’s” – TV4

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.