Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Jag är själv chockad över hur underhållande och samtidigt informativ jag kan vara!" säger Fredrik Lindström. Bild: Kitty Lingmerth

Fredrik Lindström tar "Mänskligheten" till Göteborg

Nästa vår åker Fredrik Lindström på Sverigeturné med soloföreställningen "Mänskligheten" som just nu går på Scalateatern, där vårens alla föreställningar är slutsålda.

Inget slår en ordentlig planering. Sålunda har programledaren och komikern Fredrik Lindström sett till att göra klart schemat för våren, alltså våren 2020. Då åker han på Sverigeturné med föreställningen "Mänskligheten – Föreställningen om oss själva". Till Göteborg och Lorensbergsteatern kommer han 17 och 18 april.

Vårens omgång på Scalateatern är helt slutsåld och därtill hyllad av kritikerna. "Får hela Scala att koka av skratt" skriver SvD:s kritiker, medan DN:s recensent klämmer i med "jävlar, förlåt, vad bra han är". Aftonbladet skriver i sin recension att föreställningen "ofta är tankeväckande, men framför allt hela tiden väldigt rolig".

LÄS MER: Är jag Fredrik Lindström?

"Jag är själv chockad"

I "Mänskligheten – Föreställningen om oss själva" spinner Fredrik Lindström vidare på ett av sina favoritteman, som han tidigare också dissekerat i "Sommar i P1", nämligen mänskligt beteende i allmänhet och vår svenska självbild i synnerhet.

– Det är oerhört kul! Jag är själv chockad över hur underhållande och samtidigt informativ jag kan vara! Det har varit sånt tryck i salongen, även om en och annan äldre dam har blivit lite generad när jag, visserligen ur ett väldigt vetenskapligt perspektiv, diskuterat mäns intresse för snopp-lekar typ ”helikoptern", säger Fredrik Lindström i ett pressmeddelande.

Förlåtelse för tinder-dejter och snopplekar

Med hjälp av statistik, fakta och visuella hjälpmedel (med lite tur dyker en overheadapparat upp på scen) undersöker han vad som egentligen styr oss – fakta och förnuft eller känslor? Och hur mycket kan vi egentligen skylla på "den mänskliga faktorn"?

Fredrik Lindström har tidigare bland annat gjort föreställningen "Svenskar är också människor!" och turnérat med Henrik Schyffert och showerna ”Ljust & Fräscht” och ”Ägd”.

LÄS MER: Till slut lossar hela showen från sina fästen

Med den nya föreställningen vill han både underhålla – och utbilda.

– Jag hoppas publiken får en större förståelse för sig själva. Mer förlåtelse för allt sjukfusk, tvångstankar, skåpsmuttande, misslyckade tinder-dejter och larviga snopplekar, säger Fredrik Lindström.

“Mänskligheten" hösten 2019

26 sept – Stockholm, Cirkus, kl. 20:00

14 okt – Stockholm, Cirkus, kl. 19:00

20 okt – Stockholm, Cirkus, kl. 15:00

20 okt – Stockholm, Cirkus, kl. 18:00 – EXTRAFÖRESTÄLLNING

“Mänskligheten" vårturné 2020

17 jan – Gävle, Konserthuset

18 jan – Örebro, Conventum

6 feb – Nyköping, Culturum

7 feb – Lund, Stadsteatern

8 feb – Norrköping, Louis De Geer

9 feb – Karlstad, Scalateatern

14 feb – Linköping, Crusell

15 feb – Västerås, Konserthuset

5 mars – Borås, Åhaga

6 mars – Skövde, Stadsteatern

7 mars – Jönköping, Konserthuset

8 mars – Växjö, Konserthuset

19 mars – Falun, Magasinet

20 mars – Sundsvall, Tonhallen

21 mars – Umeå, Idun

26 mars – Uppsala, UKK

17-18 april – Göteborg, Lorensberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.