Fredrik Benke Rydman sätter upp musikalen Oliver! på Göteborgsoperan

I höst blir det auditions inför musikalen Oliver! på Göteborgsoperan. Omkring 60 barn ska utbildas under ett helt år.

ANNONS
|

Koreografen och regissören Fredrik Benke Rydman som står bakom konceptet var senast aktuell på Göteborgsoperan med sin version av Stravinskijs Eldfågeln där runt 80 amatörer medverkade.

LÄS MER: Benke Rydman överraskade alla

LÄS MER:Danny karismatisk i bombastisk show

Musikalen Oliver! är baserad på Charles Dickens roman OIiver Twist och hade sin urpremiär i London 1960. Filmversionen av musikalen belönades med sex Oscars 1969.

– Oliver! är en evigt aktuell story om det stora gapet mellan en förvriden vuxenvärld och barnen. Jag tänker, med min bakgrund inom streetdance, skjuta in friskt, ungt blod i denna klassiker utan att förlora det som gör den till en klassiker. Låta massor av barn och deras uttryckssätt av idag få ta över Sveriges bästa scen i en värld som inte liknar något annat, säger Fredrik Benke Rydman i ett pressmeddelande.

ANNONS

Stephen Langridge, konstnärlig ledare för opera/drama konstaterar att musikalen sätter barnet i centrum och att den präglas av "en rå fräckhet och en gatans energi som inte bara är typisk för Olivers London utan även för Göteborg."

De 60 barn som medverkar i uppsättningen är uppdelade i olika lag. De kommer att erbjudas utbildning i sång, dans och drama med start i höst. Premiären är beräknad till september 2019.

ANNONS