Franska tvillingarna och tv-personligheterna Igor och Grichka Bogdanoff har båda avlidit i sviterna av covid. Bild: Wikipedia commons
Franska tvillingarna och tv-personligheterna Igor och Grichka Bogdanoff har båda avlidit i sviterna av covid. Bild: Wikipedia commons

Franska kändistvillingarna Bogdanoff döda i covid

Igor Bogdanoff och Grichka Bogdanoff avled med sex dagars mellanrum. De franska kändistvillingarna blev 72 år gamla.

Tvillingarna och tv-personligheterna Igor och Grichka Bogdanoff hade intensivvårdats för komplikationer efter att ha insjuknat av covid sedan den 15 december.

Den 28 december avled Grichka och den 3 januari dog även Igor.

”I lugn och ro, omgiven av barn och familj, lämnade Igor Bogdanoff oss för ljuset, måndagen den 3 januari 2022”, skriver familjen i ett uttalande till nyhetsbyrån APF.

Bogdanoff-bröderna har tillhört den franska kändistoppen sedan 80-talet då de slog igenom med sci-fi serien ”Temps x”. På senare har de uppmärksammats för sina spektakulära utseenden och för sina vetenskapliga utspel, främst gällande kosmologi, som i flera fall kritiserats kraftigt.

Tvillingarna Igor och Grichka Bogdanoff hävdade att deras förändrade ansikten inte var resultatet av plastikkirurgi. Enligt tvillingarnas släktingar var ingen av dem vaccinerad mot covid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.