Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den nu våldtäktsanklagade filmstjärnan har varit en ofta återkommande gäst på filmfestivalen i Cannes. Här är festivalpalatset där tävlingsfilmerna visas. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fransk filmstjärna anklagas för våldtäkt

En 22-årig skådespelerska pekar ut den franska superstjärnan, skriver BBC.

Skådespelaren själv förnekar bestämt att någon våldtäkt skulle ha ägt rum, säger hans advokat till nyhetsbyrån AFP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Anklagelsen mot den 69-årige mannen, som är en av Frankrikes allra mest kända skådespelare, kommer från en 22-årig fransk kollega. I måndags polisanmälde hon händelsen till polisen i Lambesc i södra Frankrike.

En åklagare i Paris blev senare kontaktad.

Hävdar sin oskuld

Franska medier har rapporterat om den påstådda våldtäkten, som ska ha ägt rum tidigare denna månad i ett av filmstjärnans hem i Paris.

Den 22-åriga skådespelerskan är enligt BBC bekant sedan tidigare med skådespelaren. Enligt sin agent är hon "fullständigt uppriven" av det inträffade, uppger franska nyhetskanalen BFMTV.

Filmstjärnans advokat, Hervé Temime, är övertygad om att hans klient kommer att frias. "Jag har haft ett långt möte med min klient och jag är absolut övertygad om att han är oskyldig vilket jag hoppas snart kommer fram" sa han till franska Info radio.

Till sin advokat säger filmstjärnan att han är "skakad" över anklagelserna, och att våldtäkt går emot "allt han är och respekterar".

Som skådespelare har han varit verksam sedan 1960-talet både i Frankrike och i större Hollywoodproduktioner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.