Folkteaterns "Misantroperna" får nypremiär

Pjäsen hyllades av både publik och kritiker, men efter mindre än en månads speltid ställdes alla resterande föreställningar in på grund av Covid-19.Nästa höst får pjäsen nypremiär.

ANNONS
|

LÄS MER:Recension: "Misantroperna" – Folkteatern

LÄS MER:Tre aktuella teaterföreställningar att strömma hemma

LÄS MER:Misstro och hyckleri inspirerade "Misantroperna" på Folkteatern

"Jag väljer att se den som ett kraftigt försvar för fiktionens helande verkan samt dess – och teaterns – viktiga roll i samhället. Gå och se!" skrev GP:s recensent Mikaela Blomqvist när Folkteaterns "Misantroperna" hade premiär i februari i år.

Sveriges Radio kallade föreställningen för en "teaterfest" och Aftonbladet tyckte att den borde spelas i många år framöver. Men det blev bara en månad, innan Covid-19 tvingade Folkteatern att ställa resterande speldatum.

Nu står det klart att regissören Jens Ohlins tappning av Molières 1600-talsklassiker får en ny chans nästa höst.

"Det känns väldigt fint att ”Misantroperna” kan spelas igen hösten 2021 och att vi på det sättet kan erbjuda en större publik möjligheten att ta del av denna fantastiska uppsättning" säger Folkteaterns VD Lotta Lekvall i ett pressmeddelande.

ANNONS

Nypremiären är planerad till den 28 augusti 2021.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS