Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Publiken på väg in till Way Out West i Slotsskogen i Göteborg.
Folkteatern framför sin monolog ”Underground” på Way Out West. Bild: Adam Ihse/TT

Folkteatern intar Way Out West

Efter musik, film och seminarier tar Way Out West nu in teater. I sommar bjuder de in Folkteatern som ska sätta upp den kritikerhyllade monologen ”Underground” på festivalområdet i Slottsskogen.

För första gången öppnar Way Out West för teater, men i liten skala. Bara tre personer åt gången kommer att kunna ta del av den kvartslånga monologen ”Underground” som Folkteatern nu sätter upp under festivalen. Föreställningen kommer att spelas på en avskild plats i Slottsskogen, där den som vill ta en liten paus från musiken kan dra sig undan.

Monologen är hämtad ur essän ”Medusas skratt” av Hélène Cixous och framförs av skådespelaren Nina Haber, i regi av Ylva Olaison. "Underground” var från början ett försök att att utforska scenkonst, text och skådespeleri på en ny plats och under hemliga former. Den spelades under januari månad och återkom senare under våren med extraföreställningar. Konceptet gick ut på att varken medverkande eller verk presenterades i förväg, utan blev en överraskning för publiken.

GP:s recensent Mikaela Blomqvist var positiv till ”Underground” och kallade den för en ”kraftfull liten föreställning”.

Nu står det klart att konceptet flyttar in på Way Out West 11-13 augusti. Dock utan hemlighetsmakeri, både skådespelare och verk är presenterat i förväg.

LÄS OCKSÅ: Thåström avslutar sommarens Way out West

LÄS OCKSÅ: Nick Cave och Thåström – bästa vänner i ny svensk tv-serie

LÄS OCKSÅ: Recension: ”Underground” på Folkteatern

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.