Jonas Waltelius - Lyssnarnas Sommarvärd 2018
Jonas Waltelius - Lyssnarnas Sommarvärd 2018 Bild: Foto: Micke Gronberg/Sveriges Radio

Floskler om tacksamhet

Jonas Waltelius fångar dagen.

ANNONS
|

En svensexa som gick fel förändrade på ett ögonblick lyssnarnas sommarvärd Jonas Waltelius liv. I stället för bröllop blev det en lång sjukhusvistelse och en förlamning från bröstvårtorna och ner. Framför sig såg han drömmarna om ett Svensson-liv gå upp i rök.

Initierat berättar Jonas Waltelius om sin vardag och om hur det är att leva med ett allvarligt funktionshinder. Men också om hur han vägrar att vara ett offer och hur tacksam han är över livet. Det har blivit giftermål, det har blivit barn och han har jobb som SO-lärare på en högstadieskola. Mantrat i hemmet är att "det finns alltid någon som har det värre".

ANNONS

Men Jonas Waltelius lyckas inte övertyga mig. Trots att han upprepade gånger säger att han inte vill vara "den där i rullstol" är det just det som han cementerar när han berättar sin livshistoria. Och den käcka musiken i programmet, som hämtad från romantiska stunder i Bonde söker fru, gör inte saken bättre.

Sommarpratare 19 juli: Peder Fredricson, ryttare och grafisk designer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS