Flera göteborgare har chans att vinna pris

När årets största händelse i indiesverige äger rum i Stockholm ikväll har flertalet göteborgare chans att ta emot pris. Sarah Klang, Night Viper, Pale Honey och Skander är några av de nominerade. Galan, som är en hyllning till oberoende musik, leds av komikern Marcus Berggren från Kungälv.

Foto: Anna SvanbergSarah Klang. Bild: Anna Svanberg
Foto: Anna SvanbergSarah Klang. Bild: Anna Svanberg

Under onsdagskvällen tjuvstartade man Manifestgalan genom att dela ut videopriset på Göteborgs filmfestival. Konferencieren SaraBeata Hagström som ledde ceremonin på Auktionsverket på Tredje Långgatan berättade för GP att videopriset är en slags filial till den stora galan på fredag. Årets vinnare blev Nadia Tehrans video Cash Flow i regi av Jonas Hong Soo Eriksson.

Manifestgalan hålls på Nalen i Stockholm och leds av komikerduon Marcus Berggren och Moa Lundqvist.

– Det ska bli riktigt roligt. Jag och Moa hoppas få till en skön dynamik och kommer eventuellt gå upp och spela någon låt själva och hålla brandtal. Sen kommer bland annat Rome Is Not A Town och Hanna Järver spela. Det blir verkligen gala, säger Marcus Berggren.

Det är femtonårsjubileum i år, vad har du för relation till Manifestgalan?

– Ja, jag har ju velat gå i alla år och alltid velat vara en del av indiesverige. Det känns väldigt kul att få inbjudan till att leda galan. Jag är svinglad och väldigt hedrad!

Det är många göteborgarna som är nominerade i år, vad tror du det beror på?

– Göteborg har ju alltid varit Sveriges bästa musikstad och den bästa indiestaden. Jag lyssnar nästan uteslutande på musik från Göteborg och jag vet inte om det beror på att jag själv är därifrån eller om det faktiskt är så att Göteborg är överlägset bäst på att producera musik.

Vad kan man förvänta sig av kvällen?

– En jävla fest! Jag tror människorna som kommer vara där gillar att vara uppe sent och ha roligt så det kommer bli fett.

Läs mer: Manifest kastar ljus på det oberoende musiklivet

Marcus Berggren på scenen under P3 Guld-galan i Partille arena i januari i år. . Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Marcus Berggren på scenen under P3 Guld-galan i Partille arena i januari i år. . Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.