Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miriam Bryant Bild: Jenny Ingemarsson
Miriam Bryant Bild: Jenny Ingemarsson

Flera göteborgare bland Gaffa-vinnarna

Galorna för att hylla Sveriges musiker och musikbransch har avlöst varandra och igår var det magasinet GAFFAs tur att dela ut pris. Bland vinnarna fanns bland annat Miriam Bryant, Håkan Hellström och Fever Ray.

GAFFA-prisets gala höll till på Flygeln i Norrköping under lördagskvällen. Frej Larsson och Joy M'Bathan var värdar och för livemusiken stod bland andra Graveyard, Rome Is Not A Town och Rein. Samtliga priser förutom Redaktionens specialpris var framröstade av magasinets läsare och bland vinnarna fanns flera göteborgare. Håkan Hellström fick pris för årets liveakt, Miriam Bryant fick årets pop/rock och Fever Ray fick årets elektroniska.

Metalbandet Arch Enemy från Halmstad vann årets hårdrock/metal och varbergaren Emma Knyckare fick ta emot redaktionens specialpris för sitt engagemang med Statement-festivalen. Motiveringen löd:

“Det började som en tweet och slutade i något mycket större. Statement Festival är precis vad namnet antyder: ett statement. En fot som sätts ner och ett ställningstagande. Personen bakom initiativet har med enormt engagemang samlat ett gäng som gör skillnad – och Göteborg står med ännu ett spännande musikevent."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.