Flera bandmedlemmar lämnar Mustasch

Bandmedlemmarna David Johannesson, Robban Bäck och Mats ”Stam” Johansson lämnar Mustasch. Det meddelar hårdrocksbandet från Göteborg i sociala medier. Nu återstår bara sångaren och gitarristen Ralf Gyllenhammar.

ANNONS
|

Rockbandet gick ut med nyheten i ett Facebook-inlägg under lördagen. Gitarristen David Johannesson, trummisen Robban Bäck och basisten Mats ”Stam” Johansson lämnar gruppen för att gå vidare med andra karriärmöjligheter, skriver bandet.

”Vi vill tacka alla våra fans, vänner och familjer för dessa år, och vi kunde inte vara mer tacksamma för allt stöd. Från och med nu har vi inga ytterligare uttalanden i frågan. Skål!”

I nuläget består alltså bandet bara av frontmannen Ralf Gyllenhammar. Det återstår att se om en ny konstellation tar form framöver.

Bildades i Göteborg

Mats ”Stam” Johansson har varit med i bandet sedan starten i Göteborg 1998, David Johannesson sedan 2008 och Robban Bäck sedan 2015.

ANNONS

Bandet har vunnit flera Grammisar för sin musik och även medverkat i Melodifestivalen 2021 med låten ”Contagious”. Något som ledde till debatt då sångaren Ralf Gyllenhammar tidigare dömts för sexuellt ofredande.

Under söndagskvällen meddelar Ralf Gyllenhammar att de medlemmar som lämnat bandet tillfälligt kommer att ersättas av Pontus Snibb, Niklas Matsson och Martin Ekelund från Malmö-bandet Bonafide.

”Stam, David and Robert has chosen to leave Mustasch.😢 I will never quit! New members for now will be Pontus Nicklas and Martin from Bonafide.”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

”Inget dåligt beslut ändå?”

Under bandets inlägg på Facebook strömmar kommentarerna in. Många är ledsna över beskedet, andra önskar medlemmarna lycka till. Men vissa verkar tycka att beslutet är bra.

”Ja men det är väl inget dåligt beslut ändå? I stället för att fortsätta harva på och hamna i en nedåtgående spiral som Metallica och många andra”, skriver en Facebook-användare.

LÄS MER:Mustasch spelade live på Avenyn – från ett lastbilsflak

LÄS MER:Ralf Gyllenhammar får musikalroll

LÄS MER:Gitarrerna från Göteborg – som stjärnorna slogs om

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS