Fler artister klara till festivalen på Frihamnspiren

Cherrie, Danny Saucedo, Dina ögon, Vargas & Lagola samt Deki Alem och Paula Jivén är med och firar Göteborg 400 år på Jubileumsfestivalen på Frihamnspiren i juni.

ANNONS
|

Göteborg firar som bekant, lite försenat, 400 år. Bland annat med en gratis festival på Frihamnspiren första helgen i juni.

– Nu släpper vi flera nya artister, två av dem till vår utomhusscen som är placerad i hjärtat av festivalområdet och är vår näst största scen. Nu börjar helheten för festivalen synas med allt från humor, nationalorkester och musik inom flera olika genrer, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Jubileumsfestival.

Hooja, Sigrid, Sarah Klang, Jackie Mere

Sedan tidigare är bland andra Hooja, Sigrid, Sarah Klang, Jackie Mere och Jens Lekman & Burnstein Orchestra är klara för Jubileumsfestivalen.

Göteborgs Symfoniker står för invigningskonserten med Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Stefan Andersson, Ebbot Lundberg, Yukimi Nagano från Little Dragon, Vic Vem och Katarina Hemlin som gästartister.

ANNONS

Göteborgs Jubileumsfestival är gratis för alla besökare och går av stapeln den 2-5 juni.

LÄS MER:Här är komikerna som uppträder på Göteborgs Jubileumsfestival 2023

LÄS MER:Kelela, Billy Strings och Okay Kaya klara för Way Out West 2023

LÄS MER:Trist och tråkigt att behöva räkna kön på Lisebergs scen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS