Filmspaning: Uppföljaren som dröjde 54 år

Veronica Maggio gör Bergmanmagi, en uppföljare som dröjde 54 år och tramsig men rolig bokklubb i veckans filmspaning.

ANNONS
|

Videomagi: Veronica Maggio

Internationellt gångbare Tomas Alfredson har gjort en femton minuter kort film om Ingmar Bergman. I filmen sjunger Veronica Maggio 20 questions, en sång som nu fått en video, som hamnar i kategorin magisk när vi får se en ung Ingmar vandra in och ut ur snyggt återskapade scener från, till exempel, Persona och Viskningar och rop. Bra så man häpnar är det när Maria Kulle gör en fenomenal imitation av, och hyllning till, sin pappa Jarl Kulle i rollen som den duellfixerade greven Carl Magnus Malcolm i den sprudlande romantiska komedin Sommarnattens leende. Detta måste faktiskt ses, inte minst Maria Kulles tangorabatt.

ANNONS
Maggio sjunger Bergman.
Maggio sjunger Bergman. Bild: Alexander Larsson Vierth/TT

Uppföljare: Mary Poppins

Filmcensuren behövde inte jobba övertid efter visningen av Mary Poppins, som är en vänligt sinnad familjefilm och musikal, med Julie Andrews och Dick Van Dyke i huvudrollerna. Alla som väntat på en uppföljare har fått vänta i ett bra tag, närmare bestämt i 54 år, men nu är det dags för filmen med den deskriptiva titeln Mary Poppins kommer tillbaka. Emily Blunt och Meryl Streep i de kvinnliga huvudrollerna. Även med 92-årige Van Dyke. Jag förmodar att han upprepar rollen från den första filmen.

Meryl Streep på Oscarsgalan.
Meryl Streep på Oscarsgalan. Bild: Jordan Strauss

Veteranfilm: Book Club

Här har vi åttioåriga Jane Fonda och de aningen lite yngre Diane Keaton, Candice Bergen och Mary Steenburgen i en film om fyra väninnor som regelbundet träffas i en bokklubb. De litterära mötena är toppen, fram till att man bestämmer sig för att läsa Fifty shades of grey. Trailern är tramsig värre, men också klart kul.

Jane Fonda spelar i Book Club.
Jane Fonda spelar i Book Club. Bild: Jordan Strauss
ANNONS