Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Mikael Fellenius, vd för Film i Väst. Bild: Jonas Lindstedt
Arkivbild. Mikael Fellenius, vd för Film i Väst. Bild: Jonas Lindstedt

Film i Väst upptäckte inte alkoholnotor – får kritik i rapport

Revisorerna har granskat Film i Västs vidlyftiga representation och har upptäckt en rad brister, rapporterar P4 Väst. Vd:n Mikael Fellenius gör alkoholavdrag på sin egen lön.

Det var vid årsskiftet som det kom fram att den skattefinansierade filmorganisationen Film i Väst brutit mot sin egen alkoholpolicy. Även då var det P4 Väst som först rapporterade om detta.

– Regionen har en sträng alkoholpolicy, men vid vissa tillfällen får vi lov att göra undantag från den, sade vd:n Mikael Fellenius till GP då.

Brister i inköpsrutiner och internkontroll

Enligt granskningen av representationen de senaste fem åren hade sammanlagt 80 000 kronor gått till champagne, vin och öl – varje år.

Nu har Film i Västs lekmannarevisorer granskat bolagets inköpsrutiner och internkontroll och funnit brister, rapporterar P4 Väst.

Enligt rapporten har Film i Väst bland annat misslyckats med att själva upptäcka de alkoholnotor som strider mot deras egna riktlinjer.

Vd:n betalar alkohol ur egen ficka

Kia Nordqvist (MP) är styrelseordförande i Film i Väst. Hon skriver i ett mejl till P4 Väst att styrelsen har fortsatt fullt förtroende för ledningen och att revisorernas förslag till förbättringar inte betyder att något är fel eller dåligt.

Samtidigt har Vd:n Mikael Fellenius redan tagit beslut om att eget löneavdrag för en vinflaska på 500 kronor. Han har också beslutat att han ska betala 710 kronor för andra personers alkohol med ett avdrag på sin egen lön.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.