Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fever Ray på Storans klubbscen. Bild: Ciprian Gorga
Fever Ray på Storans klubbscen. Bild: Ciprian Gorga

Fever Ray till Way Out West

Nu fylls lineup:en till årets Way Out West-festival på. Under fredagsmorgonen släpptes tre artister till sommarens stora event i Slottsskogen. Göteborgska Fever Ray är ett av namnen.

Arctic Monkeys, Lykke Li och Kendrick Lamar är redan släppta. Nu är även Fever Ray, St. Vincent och Bonobo klara för årets Way Out West. Festivalens marknadschef Joakim Skoglund är nöjd.

– Vi fyller på med tre namn som var och en för sig är riktigt riktigt starka. Och tillsammans kompletterar dem vår lineup på ett helt förträffligt sätt. Fever Ray gör två konserter nu snart i Stockholm och en i Lund. Alla tre sålde slut snabbt och bara i Stockholm innebär det cirka 4 000 sålda biljetter. Så det är välförtjänt ett jävla intresse kring Fever Ray. Väldigt kul att få till en spelning i Göteborg nu också.

Efter många års radiotystnad släppte Karin Dreijer och hennes Fever Ray förra året ett nytt album betitlat Plunge. Karin Dreijer var tidigare ena halvan i den nu nedlagda duon The Knife, och har på egen hand gjort musik som Fever Ray. Projektets debutalbum släpptes 2009. Förutom Fever Ray kommer också indierockartisten St. Vincent och elektroartisten Bonobo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.