Regissörsduo. Emma Bucht, som regisserar årets julkalender, och Felix Herngren har en ny hemlig dramakomedi ihop.
Regissörsduo. Emma Bucht, som regisserar årets julkalender, och Felix Herngren har en ny hemlig dramakomedi ihop. Bild: Claudio Bresciani

Felix Herngren gör ny humorserie

Snart drar inspelningen av en ny hemlig dramakomedi igång i Göteborg. Regisserar gör Felix Herngren och Emma Bucht.

ANNONS
|

Felix Herngrens bolag FLX letar just nu efter kunnigt "film och tv-folk" inför höstens inspelning i Göteborg. Det rör sig om en helt ny dramakomedi.

Tanken är att serien, som produceras för TV4, ska börja spelas in i mitten av september. Arbetet kommer att pågå i tre månader och regisserar gör Felix Herngren och Emma Bucht.

LÄS MER:Hon bär Sjölyckan på sina axlar

Än är det mycket hemlighetsmakeri kring serien. Johanna von Seth Felix Herngrens, agent på bolaget FLX, känner till projektet men vill varken uppge namn på serien eller tema. Om det kommer att bli casting i Göteborg och när den i så fall kommer att äga rum är också oklart.

ANNONS

–Inget är tyvärr officiellt än, men vi kan ju höras längre fram, hälsar regissören Emma Bucht kortfattat via sms.

Julkalender och humor

Förutom en rad teaterproduktioner har hon tidigare regisserat humorserien Kvarteret Skatan (2007), avsnitt av Solsidan samt är en av tre regissörer till Felix Herngrens senaste humorserie Sjölyckan för TV4. Hon regisserar också den kommande julkalendern Storm på Lugna gatan, som kretsar kring familjen Storm och deras grannar.

Regissören Felix Herngren är förutom Sjölyckan aktuell med långfilmen Solsidan, som bygger på den uppskattade tv-komedin. Han spelar också in familjekomedin Andra åket i Norrbotten, en humorserie tänkt för SVT 2019.

Fotnot: GP har förgäves sökt Felix Herngren för en kommentar

ANNONS