Feist lämnar Arcade Fire-turné efter anklagelserna mot Win Butler

Efter anklagelserna om att Arcade Fire-sångaren Win Butler ska ha sexuellt ofredat flera kvinnor väljer sångerskan Feist att hoppa av turnén, rapporterar NME.

ANNONS
|

Ett av världens största indierockband, Arcade Fire, valde att fortsätta turnén med deras senaste album ”WE” trots anklagelserna mot frontfiguren Win Butler, som förnekar att han skulle ha sexuellt ofredat någon.

På en spelning i Dublin på tisdagen agerade sångerskan Feist förband som tänkt, men under torsdagen publicerade hon ett uttalande på Instagram där hon meddelade att hon hoppar av turnén på grund av anklagelserna mot Win Butler.

– Jag var aldrig här för att stå för eller med Arcade Fire – jag var här för att stå på mina egna ben på scenen, skriver Leslie Feist på Instagram.

ANNONS

Under spelningen i tisdags donerade Feist alla intäkter från försäljningen av merch till en organisation som arbetar mot våld mot kvinnor. Det väckte reaktioner på sociala medier där hon kritiserades för att inte ta ställning. Två dagar senare hade sångerskan ändrat sig.

– Jag är inte perfekt och jag kommer inte att navigera det här beslutet perfekt, men jag är övertygad om att det bästa sättet att ta hand om mitt band, mitt crew och min familj är att distansera mig från turnén, inte från den här diskussionen, skriver Feist vidare i uttalandet.

Anklagelserna blev offentliga genom en artikel i Pitchfork förra veckan, och Win Butler svarade genom ett skriftligt uttalande där han bad om ursäkt för att ha sårat andra, men hävdade att alla förbindelser skulle ha skett med samtycke.

För anklagelserna stod tre kvinnor och en icke-binär person som vill förbli anonyma. De var alla Arcade Fire-fans och upplevde att Win Butler dragit nytta av sin position för att inleda sexuella förbindelser som var "olämpliga med tanke på åldersskillnad, maktförhållanden och sammanhang där de inträffade".

LÄS MER:Recension: Arcade Fire - ”WE”

LÄS MER:Arcade Fire-frontman anklagas för ofredande

LÄS MER:Will Butler lämnar Arcade Fire

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS