Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Första dragplåstret klart för Way Out West

Om nio månader återvänder Way Out West till Slottsskogen. Nu är den första artisten klar för nästa sommar: Bon Iver.

Förra hösten kom aldrig något besked om vilka artister som skulle spela på Way Out West sommaren 2019. Arrangören Luger var väldigt hemlighetsfull och drog ut på beskedet ända fram till februari.

Då var det å andra sidan som att vända på en ketchupflaska och 20 artister ploppade ut på en gång, däribland: The Cure, Zara Larsson, Seinabo Sey, James Blake. Stormzy och Cardi B, som dock hoppade av ett par veckor före festivalen.

– Exakta formen och ordningen för hur vi släpper artister varierar från år till år. Alla år har olika förutsättningar och det är självklart mer spännande när släppen inte följer ett fast format varje år, säger Liza Nilsson i Way Out Wests festivalledning.

LÄS MER: Way Out West – den mest jämställda festivalen

Den här gången väljer Luger därför ett helt annat tillvägagångssätt och släpper det första namnet till nästa sommars festival redan nu, och först ut är det lite aviga men hyllade indiefolkbandet Bon Iver, frontat och personifierat av den säregne singer/songwritern Justin Vernon.

"På ett hav av blåsintrument, märkliga pedaler, ett piano, dubbla trumset och otaliga syntar navigerar Bon Iver genom sitt breda spektrum av uttryck" som Luger uttrycker det i sitt pressmeddelande.

LÄS MER: Way Out West kritiseras för snusoffensiv

Förra hösten spelade Bon Iver i Globen och så sent som i somras inför storpublik på Mölleplatsen i Malmö. Den flerfaldigt Grammybelönade sångaren och låtskrivaren Justin Vernon från Eau Claire, Wisconsin, har också uppträtt med sitt band på Way Out West tidigare, första gången redan 2009. Bon Iver har släppt fyra album och det senaste, "i,i" kom i början av augusti.

LÄS MER: Bon Ivers bästa skiva hittills

– Att Bon Iver tar plats som en headliner på Way Out West 2020 känns självklart på många sätt, och att bandet limmar väl med den svenska publikens preferenser är tydligare än någonsin efter den senaste tidens spelningar på svensk mark. Bon Iver har en lång historia och en stor publik i Sverige. Första Göteborgs-spelningen skedde på Pusterviksbaren för en herrans massa år sedan – och vi är superglada att nu än en gång få presentera Bon Iver på Way Out West, säger Liza Nilsson.

Detta blir alltså första namnet i nästa års line up och enligt Lugers planering ska Bon Iver uppträda i Slottsskogen torsdag 13 augusti, festivalens första dag. Vilka fler artister som kommer att spela under festivaldagarna 13-15 augusti 2020 kommer arrangören Luger att presentera löpande.

– Bon Iver är det första i en rad artistsläpp på den här sidan årsskiftet, säger Liza Nilsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.