Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/9

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förhandstippade favoriterna vidare till final

Mendez vann den fjärde och sista duellen i Andra chansen. Därmed gör han sällskap med Margaret, Renaida och Felix Sandman till Melodifestivalens final – där startordningen redan är klar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sigrid Bernson och Mendez räknades till förhandsfavoriterna i Andra chansen. Därmed blev tävlingens fjärde och sista duell ett riktigt tungviktsmöte. Till sist gick veteranen Mendez vinnande ur kampen.

- Jag blev så rörd när jag hörde mitt namn. Det är inte varje dag man får sådan här kärlek. Jag tar emot den så hårt, säger 42-åringen till TT.

LÄS MER: Andra chansen – en pärs från start till mål

Höll för trycket

Felix Sandman var favorit i sin deltävling, men föll på målsnöret. Favoritskapet hängde dock med till Andra chansen.

Med ett avskalat nummer framförde han sin moderna och personliga popballad om ett brustet kärleksförhållande. När han ställdes mot countrypop och Mimi Werner höll han för trycket.

- Jag har hundra procent mer att ge, men jag känner mig rätt tömd just nu. Men jag är lycklig, sade finalisten direkt efter beskedet.

"Fett bra"

Kvällens duell nummer två stod mellan två unga sångerskor. Renaida med en uppsjö orangeklädda dansare bakom sig, och Olivia Eliasson med neongröna killar i ett häftigt parkour-nummer.

Popdängan som gick bäst hem i tv-sofforna blev ”Renaida” med ”All the feels”.

- Det känns fett bra, var den spontana reaktionen från 20-åringen.

Margaret vann första duellen

Med varsin somrig poplåt ställdes Moncho mot Margaret i den första duellen. Karibiska energibomben ”Cuba libre” mot kaxig pop om att släppa loss på stranden i form av bidraget ”In my cabana”.

Margaret hade experimenterat med nya kläder i veckan och kanske bidrog det till att hon gick segrande ur duellen och blev kvällens första finalist.

Förutom de tävlande bidragen framförde Maxida Märak en personlig och urban tolkning av Zarah Leanders 20-talslåt "Vill ni se en stjärna".

Årets Andra chansen slog röstningsrekord för en deltävling. Drygt 6 000 000 röster kom in till programmet – vilket innebar att Radiohjälpen fick 346 287 kronor.

Melodifestivalens final avgörs lördagen den 10 mars.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.