Félice Jankell om pappa Thorsten Flinck

I lördagens avsnitt av talkshowen ”Bianca” berättar skådespelaren Félice Jankell om hur det var att växa upp med – eller snarare utan – pappan Thorsten Flinck.
– Att växa upp nära en missbrukare är en otrolig kamp.

ANNONS
|

Félice Jankell är skådespelare och dotter till journalisten Annika Jankell och skådespelaren Thorsten Flinck. Hon är aktuell med pjäsen ”Sviten”, som handlar om ett mord som begås i en svit på Lydmar hotell i Stockholm. Pjäsen är baserad på dramaserie i P3 och spelas på Intiman i Stockholm.

I lördagens avsnitt av ”Bianca” berättar Félice Jankell att hon i princip växt upp utan sin pappa, men att han ändå i hög grad påverkat hennes liv.

– Han mådde inte så bra när jag växte upp. Han var missbrukare, och att växa upp med en missbrukare i sin närhet är en otrolig kamp och tar väldigt mycket på ens själ och hjärta. Men att som liten också veta att det är på en löpsedel, och att gå till skolan och bemöta det, det var jättejobbigt.

ANNONS

Bianca Ingrosso, som kan dra paralleller till sitt eget liv ifråga om att ha föräldrar i rampljuset, frågar hur det påverkat syskonrelationerna.

– Jag tror att det gjort mig överbeskyddande mot min familj. Jag har känt att ingen får prata om min familj. Jag tror att det blir så, framför allt när man har en förälder som min pappa som varit en ”rubrikperson”. Med mig och Happy – hon är mitt syre, min astmaspray. När hon är i rummet känner jag mig trygg, säger Félice Jankell.

Lillasystern Happy Jankell har en sporadisk kontakt med pappa Thorsten Flinck, något som Félice valt att inte ha.

– Jag har inte pratat med honom – det här låter hemskt – på 11 år, säger Félice Jankell.

Pär Lärnström om sin största tabbe

Gäst i programmet var även Pär Lärnström, som berättade om sin pinsammaste tabbe som programledare. När han var utsänd för att rapportera från Oscarsgalan i Los Angeles 2020 försökte han fånga skådespelerskan Penélope Cruz uppmärksamhet – och ropade ”Salma Hayek”. Cruz är från Spanien, och Hayek är från Mexiko.

– Det är så fruktansvärt dåligt. Den klumpen, Bianca... Jag bad att det inte sändes.

De pratade också om Pär Lärnströms roll som programledare för ”Idol”, och den speciella roll han får för deltagarna.

ANNONS

– Jag tycker det är så himla viktigt att förstå att för de här barnen, som det är ibland, och även de äldre, som går igenom den här resan så står mycket på spel. De lämnar sina hem och hamnar i en cirkus som vi kallar ”Idol” där vi lägger stor press på dem. För mig är det viktigt att de ska kunna känna att vi förstår det, och ser det.

I studion satt även längdskidåkarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist, som både pratade om sin vänskap och konkurrensen dem emellan.

Avsnittet sänds lördag 5 november klockan 22:00 på Kanal 5 eller när som helst på Discovery plus.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:Bianca Ingrosso: ”Hade aldrig kunnat bli artist”

LÄS MER:Se bilderna: Bianca Ingrossos nya lyxlägenhet på Östermalm

LÄS MER:Petra Mede hånglade med Danny Saucedo i Göteborg

LÄS MER:Så ska Pernilla Wahlgren hantera sina reklamuppdrag

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS