Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Färgstarka göteborgare sökes till ny tv-serie

Har du cool klädstil, galna naglar eller kanske en udda frisyr? Då behövs du till en ny tv-serie som snart börjar spelas in i Göteborg.

Det är produktionsbolaget Jarowskij (”Vår tid är nu”, ”Solsidan”, ”Parlamentet”, ”Wild kids”, ”Fångarna på fortet”, mm) som söker ”färgstarka personer” och ligger bakom den lite udda annons som snurrar runt på nätet och i sociala medier just nu.

LÄS MER: Bästa tipsen från castaren: Så lyckas du som statist

”Har du kanske färgat hår i någon galen färg, ovanlig frisyr, cool klädstil, piercingar, tatueringar, galna naglar eller något annat som gör att du vanligtvis sticker ut från mängden? Då är du vad vi söker!” skriver produktionsbolaget i sin efterlysning på statister till sin kommande dramaserie med arbetsnamnet ”En högre klass” som Jarowskij gör för Viaplay.

Inspelningen kommer att ske i Göteborgsområdet och påbörjas nu i dagarna. De färgstarka statister som vill medverka i serien ska bo i Västra Götaland och vara i åldrarna 15 till 80 år.

– Jag kan bekräfta att vi just nu spelar in en ny dramaserie för Viaplay i Göteborg. Det är ett väldigt spännande projekt men jag kan inte berätta mer än så, säger Susanne Nylén, presschef för mediebolaget Nent Group som jobbar med Viaplay.

LÄS MER: Bakom kulisserna på "Vår tid är nu"

Hon vet inte riktigt hur många som hört av sig och anmält intresse, det är också produktionsdetaljer som hon inte vill gå in på, men Susanne Nylén är inte orolig för att det skulle råda någon brist på ”färgstarka göteborgare”.

– (skratt) Nej, absolut inte. Göteborg är en härlig stad.

Utöver färgstarka statister till ”En högre klass” söker TV 4 just nu efter ungdomar i åldern 13-16 år till en kommande tv-serie, C More behöver en ”väldresserad och orädd” schäferhund och Kanal 5 söker en ”statist med bil” till en ny humorserie.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.