Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Exklusiva bilder – så blir "Vår tid är nu"-specialen

"Vår tid är nu" önskar God jul med fem somriga bilder från den kommande specialsäsongen. Känner du igen inspelningsplatserna i Göteborgsområdet?

I måndags visades det allra sista avsnittet av den tredje säsongen av SVT:s dundersuccé "Vår tid är nu". Men redan nu vet vi att nästa jul kommer en specialsäsong, som har spelats in i Göteborgsområdet under sensommaren och hösten.

De fyra avsnitten i specialsäsongen innebär ett hopp bakåt i tiden. De utspelar sig sommaren 1951, mellan den första och den andra säsongen i serien. Familjen Löwander och Djurgårdskällarens personal ska driva sommarrestaurang i Stockholms skärgård.

LÄS MER: Jan Guillou kritiserar "Vår tid är nu"

LÄS MER: Dokumentär "Vår tid är nu"-satsning i jul

Ostoppbar förälskelse i somrig miljö

I centrum står kärlekshistorien mellan Calle (Charlie Gustafssson) och Nina (Hedda Stiernstedt). De hade brutit upp i slutet på säsong ett, men hittar tillbaka till varandra under sommaren 1951. Det är deras ostoppbara förälskelse som allt kretsar kring i den somriga specialsäsongen.

Sommarrestaurangen i serien heter Gällnö Wärdshus och ligger i Stockholms skärgård. Men liksom tidigare säsonger har man spelat in i Göteborgsområdet och därför är det den vackra verandan på huset Vänhem vid Nääs slott som får agera restaurangen.

Vattnet nedanför Mjösundsvägen i Ödsmål får vara Östersjövatten i serien. Några scener i ett fiskeläge är tagna vid kusten norr om Göteborg. Och någon enstaka scen, där familjen åker skärgårdsbåt, är faktiskt filmad i Stockholm.

LÄS MER: Mattias Nordkvist pausar från skådespeleriet – jobbar på Göteborgskrog

LÄS MER: Bakom kulisserna på "Vår tid är nu"

Alla i familjen med – utom Gustaf

De nysläppta bilderna från serien visar att de flesta av de populära rollfigurerna följer med till sommarrestaurangen: Helga (Suzanne Reuter), Stickan (Peter Dalle), Bellan (Magnus Troedsson), Nina (Hedda Stiernstedt), Calle (Charlie Gustafsson) och Ethel (Anna Bjelkerud).

Även yngste sonen Peter (Adam Lundgren) kommer att vara med. Däremot dyker inte äldste sonen Gustaf (Mattias Nordkvist) upp på sommarstället. Det beror på att Mattias Nordkvist tackade nej till att vara med, något GP skrivit om tidigare. Dessutom passar det bra med "Vår tid är nu"-historien före och efter sommaren 1951, som var en period då Gustaf sagt upp bekantskapen med sin familj.

Specialsäsongen, som regisseras av Måns Herngren, har premiär julen 2020 i SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.