Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Eva Gesang-<br>Karlström lämnar världskulturen

Eva Gesang-Karlström lämnar posten som överintendent vid Statens museer för världskultur i höst. Regeringen kommer inom kort att utse hennes efterträdare.
Eva Gesang-Karlströms förordnande som överintendent vid Statens museer för världskultur löper ut i slutet av september i år. Eftersom hon närmar sig pensionsåldern, väljer hon att inte fortsätta att arbeta inom myndigheten då förordnandet går ut. Detta meddelade hon under tisdagen all personal vid de fyra museerna som ingår i myndigheten.

Eva Gesang-Karlströms sex år långa förordnande har enligt henne själv varit fyllda med arbetsglädje, men också stora utmaningar.
"Jag är stolt över museernas arbete och våra internationella uppdrag", säger Eva Gesang-Karlström i ett skriftligt meddelande till personalen.
"De fyra museerna är i framkant när det gäller att sätta besökaren i centrum och vår gemensamt framtagna vision att världskulturmuseerna ska vara internationella, attraktiva, trovärdiga och utmanande är viktiga riktmärken för all verksamhet. Men det har också varit ett slitsamt arbete med stora ekonomiska problem på grund av hyrorna. Vi figurerar ofta i media och betraktas fortfarande hos vissa som en kontroversiell myndighet. Nu är vi åter aktuella i riksdagen p g a vår protest mot KPMG;s delvis osakliga utvärdering av Världskulturmuseet."

"Jag närmar mig pensionsåldern och ser fram emot en mer fri och obunden tillvaro. Att jag slutar ska inte påverka arbetet utan vi fortsätter att följa de mål och planer som lagts", skriver Eva Gesang-Karlström
Regeringen kommer enligt uppgift inom kort att utse hennes efterträdare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.