Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Segeryra när Nederländernas artist Duncan Laurence vann Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel 2019. Men årets tävling i Rotterdam ställdes in på grund av coronapandemin. Bild: Sebastian Scheiner
Segeryra när Nederländernas artist Duncan Laurence vann Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel 2019. Men årets tävling i Rotterdam ställdes in på grund av coronapandemin. Bild: Sebastian Scheiner

Eurovision blir av – med förinspelade artister

Eurovision kommer att bli av nästa år i Rotterdam. Det skriver arrangerande EBU på sin hemsida. Varje land kommer att spela in sina bidrag i förväg. Om landets artist inte kan resa till Rotterdam så används inspelningen i tävlingen.

EBU har tidigare under hösten meddelat att nästa års Eurovision kommer att bli av i Rotterdams Ahoy Arena den 18, 20 och 22 maj 2021. Man presenterade då också fyra olika modeller för hur evenemanget ska kunna genomföras coronasäkert.

Nu går organisationen ut i ett nytt pressmeddelande med information om exakt hur det enorma evenemanget ska kunna genomföras. De förinspelade bidragen kommer att fungera som backup, utifall ett lands artist inte kan resa till Rotterdam, alternativt hamnar i karantän.

LÄS MER: Så blir Eurovision 2021

På grund av coronapandemin ställdes årets planerade upplaga av Eurovision Song Contest in – vilket ledde till att Melodifestivalvinnarna The Mamas inte kunde delta i tävlingen.

The Mamas kommer inte heller att få en ny chans 2021, då EBU redan i mars meddelade att de bidrag som skulle har representerat de tävlande länderna i 2020 års upplaga inte får delta 2021.

I början av oktober stod det klart att Melodifestivalen 2021 kommer att genomföras utan publik. Dessutom kommer alla deltävlingar att sändas från Stockholm.

LÄS MER: Melodifestivalen sänds utan publik och turné

LÄS MER: Helt otänkbart att lotsa runt Melodifestivalen i landets ishallar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.