Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Johanna Hagström: Ett inspirerat val av SVT

Johanna Hagström är redo att göra en Jansson och köpa kattöron åt maken för att få avnjuta julen i tv-soffan med Marianne Mörck som julvärd.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Jag erkänner. Jag har oroat mig lite för att mina föräldrar ska tycka att det suger att deras barn och barnbarn firar jul på annat håll i år. Och det kanske de har gjort också.

LÄS MER: Julvärden: Bland det största man kan göra

Men inte längre! Efter att Marianne Mörck presenterats som årets julvärd är det som att julstämningen är räddad och kommer att levereras i ett tvättäkta myspaket med röda band.

"Tjoho, nu ska Klas och jag ha egentid på julafton ihop med Marianne! Jag skall göra en Jansson också och Klas får spela katt" skrev mamma i ett sms strax efter SVT:s presskonferens.

För det är ju alla förväntningar och föreställningar om hur en riktig jul ska vara som ställer till det.

LÄS MER: Marianne Mörck får egen spårvagn

Pappa heter alltså Klas och kattgrejen tror jag handlar om att Marianne Mörck berättade att hon tycker att det kan vara rätt gött att fira jul i tv-soffan med en katt, utan alla krav som en familjejul ställer. (Eller så har jag just avslöjat att mina föräldrar planerar ett avancerat rollspel. Men vadå det är jul, låt folk få leva lite.)

För det är ju alla förväntningar och föreställningar om hur en riktig jul ska vara som ställer till det. Egentligen blir jag lite avis på mamma och pappa och deras kattlek och tv-jul med härliga Marianne Mörck. Hon kommer att vara det perfekta sällskapet i tv-rutan, med sin värme, humor och livserfarenhet. Helt klart ett inspirerat val av SVT.

LÄS MER: Marianne Mörck om vännen Lill-Babs: "Jag älskade henne så mycket

Och ingen blir mindre förvånad än jag om svenska folket efter den här julen kräver att Mörck blir den nya Weise och därmed en jultradition i tv-rutan många år framöver.

I så fall är det jag som gör en Jansson och köper kattöron åt maken.