Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Ett år sedan Barbro "Lill-Babs" Svensson dog

Det har gått ett år sedan Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort, 80 år gammal, efter en tids sjukdom. "Hon finns närvarande för oss hela tiden", berättar den folkkära artistens döttrar i TV 4-programmet "Efter fem".

Det var på förmiddagen beskedet kom: Barbro "Lill-Babs" Svensson var död. Med sin långa karriär och sitt stora hjärta hade artisten en speciell plats i svenska folkets hjärtan och sorgen både hos publik och kollegor blev stor.

Barbro "Lill-Babs" Svensson dog 3 april 2018.. Bild: Jessica Gow
Barbro "Lill-Babs" Svensson dog 3 april 2018.. Bild: Jessica Gow

Den närmaste familjen, som varit vid Barbro Svenssons sida den sista tiden, bekräftade dödsfallet via Malin Berghagens Instagram: "Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila."

LÄS MER: Barbro "Lill-Babs" Svensson är död

LÄS MER: Så minns vännerna Lill-Babs

På onsdagen, ett år efter sin mammas död, berättar systrarna Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen om sin mamma i Tilde de Paulas program "Efter fem" i TV 4.

LÄS MER: Lill-Babs snuddade vid varje svensk

Familjen var samlad under Barbro Svenssons sjukdomstid.

– Vi hade henne för oss själva, för första gången egentligen någonsin var det bara vi. Det var jobbiga veckor, eftersom hon var sjuk, men fina på det sättet, säger Kristin Kaspersen i programmet.

"Visste att hon var älskad"

Malin Berghagen berättar också för TV 4 att familjen inte var helt beredd på den omfattande sorgen hos svenska folket.

– Det var ju landssorg. Det var vi inte beredda på. Vi visste ju att hon var älskad, säger hon och berättar också att familjen fått många historier skickade till sig, där människor berättar om möten med Barbro.

– Hon känns fortfarande väldigt närvarande. Hennes omtänksamhet, att alltid finnas där för alla. Det fanns inga divalater. Jag försöker bära med mig det, säger Malin Berghagen.

Omkring 700 personer kom till Järvsö kyrka den 28 maj när Barbro "Lill-Babs" Svensson begravdes.

LÄS MER: Marianne Mörck om vännen Lill-Babs: "Jag älskade henne så mycket

LÄS MER: Lill-Babs begravdes i sitt älskade Järvsö

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.